Gündem

CHP'den Yeni Teklif: Bedelli Askerlikten Yoksul Aile Çocuklarının Faydalanmasına İmkan Verilsin

TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri devam eden Askerlama Kanunu Teklifi hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’den yeni bir teklif geldi.

Celp tarihlerinin üç ayda bir yerine her ay celp olarak düzenlemesinin yapıldığını ifade ederek;

“Bu konuda bir tedbir geliştirildi. Üç ayda bir celp yerine her ay celp uygulaması geliştirildi. Her ay celbin etkisi ne kadar yansıyacak bununla ilgili bilgi beklentimiz devam ediyor.” dedi.

Bedelli askerlik uygulamasından yoksul aile çocuklarının faydalanabilmesine imkan sağlanmasını talep eden Çelebi açıklamasında;

“Bedelli askerlikten, öncelikle ihtiyaç fazlası yükümlülerin faydalanmasını istiyoruz. Aynı zamanda yoksul aile çocuklarının da bedelliden faydalanabileceği bir ortam sağlansın.

TOKİ konusunda ise sadece 6 ay vatani görevini yapanlar değil tüm sözleşmeli erinden subayına kadar olanlar bundan faydalansın istiyoruz. Şehit ailelerine hibe ev hakkı yok.

Bunun da notunu aldılar. Bu teklif üzerinde görüşmeler devam ediyor. Biz burada teklifin uzlaşıyla çıkmasından yanayız. Herhangi bir şekilde yasayı durdurma eğiliminde değiliz.” dedi.

Bir Yorum

  1. Bravo çok dogru bi karar zenginlere peşkeş cekio 30 bin tl ne ya zengin yapsın fakir gitsin

  2. Bravo çok dogru bi karar zenginlere peşkeş cekio 30 bin tl ne ya zengin yapsın fakir gitsin