Gündem

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaa: " CHP 15 Temmuz Akşamı Demokrasiye Sahip Çıktı"

 CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihi aslında demokrasi tarihidir. 15 Temmuz akşamı Cumhuriyet Halk Partisi demokrasiye sahip çıktı.” dedi. 

Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantıda, Türkiye’de 15 Temmuz akşamından beri darbe girişiminin tartışıldığını belirterek, Türkiye’nin gösterdiği tutumun önemine etti.

Veli Ağbaba, “Siyasi partilerin tamamının, halkın tümünün darbeye karşı çıkması, darbeyi kabul etmemesi gibi önemli şeyleri gördük ve maalesef bu dönemde 239 şehidimiz oldu.” ifadesini kullandı.

15 Temmuz akşamında birçok gerçeğin ortaya çıktığını vurgulayan Ağbaba, CHP’nin bu dönemde gösterdiği tutumun geçmiş dönemlerdekinden farklı olmadığını kaydetti.

CHP’nin, geçmişte de darbelerle mücadele ettiğini aktaran Ağbaba, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihi aslında demokrasi tarihidir. 15 Temmuz akşamı Cumhuriyet Halk Partisi demokrasiye sahip çıktı. Parlamenter demokrasiye sahip çıktı. Hem Türkiye’ye hem dünyaya kendi deneyimini, kendi tecrübesini aktararak darbenin karşısında durdu.” diye konuştu.

Partisinin geçmişteki her türlü eleştirisini saklı tutarak, bir şeyler yapmaya çalıştığını belirten Ağbaba, şöyle devam etti:

“CHP, 15 Temmuz akşamından beri parlamenter demokrasinin güçlenmesi, Türkiye’deki gerginliğin azalabilmesi için üzerine ne yük düşüyorsa fazlasını taşımaya çalışıyor. 15 Temmuz’da olayı duyduğumuz andan itibaren partimizin sözcüleri ‘Çıkın tankın üzerine direnin’ dediler. Bir başka grup başkanvekilimiz de ‘Bize seçimle ana muhalefet görevi verildi. Başka türlü bir görev kabul etmiyoruz. AKP’ye de iktidar görevi verildi. Hem ona saygı duyuyoruz hem de kendi ana muhalefet görevimize sahip çıkıyoruz’ dediler. O günden beri her türlü adımı atmaya çalışıyoruz.”

 Veli Ağbaba, Yenikapı’da düzenlenecek, “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”ne HDP’nin çağrılmamasını doğru bulmadıklarını vurgulayarak, “HDP’yi beğenmeyebilirsiniz ama ona oy veren insanları dışlayamazsınız. Bir kenara atamazsınız, atmamalısınız.” ifadesini kullandı.

AA
Kamupersoneli.net