Gündem

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan: OHAL İktidar İçin Bonzai Gibi Oldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan bir televizyon programına katıldı. Katıldığı program kapsamında bir konuşma gerçekleştiren CHP Parti Sözcüsü Tezcan gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Açıklamalarında özellikle hükümet tarafından alınan OHAL kararını eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan konuya dair bazı açıklamalarda bulundu. 

OHAL ELEŞTİRİSİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan yapmış olduğu konuşmasında, Cumhuriyet Halk Partisi olarak OHAL sürecinin devam etmesine hayır dediklerini ifade ederek alınan kararları eleştirdi. OHAL’in devam etmesini sivil darbe olarak yorumlayan Bülent Tezcan şu açıklamalarda bulundu. 

”OHAL’in uzatılmasına hayır diyoruz. OHAL şartları altına seçime gitmeyi planlayan hükümet var. Alıştılar böyle yönetmeye, parlamento yok. Kış lastiğini bile OHAL KHK’sına bağladılar. 17 ayda FETÖ ile mücadele edilmedi. Sen ülkeyi buna mı mahkum edeceksin. Bu sivil darbedir.”

OHAL İKTİDAR İÇİN BONZAİ GİBİ OLDU

Olağanüstü Hal sürecinin devam etmesine ilişkin alınan kararı sert bir dille eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan sürecin günlük hayata ciddi şekilde yansıdığını ifade etti. OHAL sürecini hukuk, özgürlük ve demokrasi sorunu olarak tanımlayarak 20 Temmuz sivil darbedir dedi.

”OHAL iktidar için bonzai gibi oldu. Bu itiraftır. Biz OHAL’le devam edeceğiz diyorlar. Niyetleri bu. Ortadoğu dün de kan gölüydü, bugün de öyleydi. Demek ki bizim halkımız ölünceye kadar OHAL’le yaşayacak. 20 Temmuz’dan öncede terör vardır. 30 yıldır terörle mücadele ediyor. Günlük hayata ciddi şekilde yansıyor. OHAL, hukuk, özgürlük ve demokrasi sorunudur. İş, ekmek ve aş isteğidir. 20 Temmuz sivil darbesidir.”

”OHAL SÜRECİNDE KİMSENİN CAN GÜVENLİĞİ YOKTUR”

Katılmış olduğu televizyon programında, Olağanüstü Hal’in kalkması halinde enflasyonun 5 puan düşeceğini ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan OHAL’le getirilen grev yasağını eleştirdi. OHAL ile grev yasağının ne alakası var diyen Bülent Tezcan şu açıklamalarda bulundu.

”OHAL olduğu sürece kimsenin can güvenliği yoktur. Sermaye güvence altına değildir. Mallarına el konulabilir. Sermaye güvenli liman arar. OHAL kalsın enflasyon 5 puan düşer. OHAL ile grev yasağı getirdiler. Ne ilgisi var FETÖ ile grevin? Sarayın masrafını hesapladık. Dakikada bir asgari ücret. Büyüdük diyorlar ama işsizlik yüzde 11’ün üzerinde.”

Kamupersoneli.net – ANKARA