Gündem

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'dan Önemli Açıklamalar!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Törenine katıldı. Gerçekleştirilen tören kapsamında bir konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu önemli açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının satır başları şu şekilde, 

” CUMHURİYETE İHANET İÇİNDELER”

“Cumhuriyetin nasıl, hangi koşullarda kurulduğunu, çocuklarımıza yeteri kadar anlatamadık. Dolayısıyla Mustafa Kemal Atatürk’ün düşüncelerini, amaçlarını yeteri kadar hayata geçiremedik. Şunu kabul etmek gerekir; Mustafa Kemal Atatürk demek, yani Atatürkçülük demek, üretim demektir. Üreten bir toplum gelişir, üreten bir toplumun dünyada saygınlığı olur. Üreteceğiz ki güçlü olalım. Üretmenin yolu bilgiden, birikimden, iyi bir eğitimden geçer. Bunu sağladığımız zaman katma değeri yüksek ürünleri üretmiş oluruz ve dünyada saygınlığı artar. Eğer bir ülkenin üniversiteleri konuşamıyorsa, bilgi üretmiyorsa, o ülkenin geleceği karanlıktır. O nedenle biz, üniversitelerde bilimsel, düşünsel özerkliğin sonuna kadar korunmasını istiyoruz. Bu yol, Mustafa Kemal’in yoludur. Bu koşullarda cumhuriyet kuruldu. Bazen ‘Neden hemen çok partili hayata geçmedik?’ diye söyleniyor. Onlar, cumhuriyetin hangi koşullarda kurulduğunu bilmiyorlardı. Seçim sandıklarının başına konulacak okuma yazmayı bilen eleman dahi yoktu. Falih Rıfkı Atay, Çankaya kitabında ‘1920’li yıllarda giderdik tren istasyonunda beklerdik. Trenden inen, fötr şapkalı, kravatlı birisini bulursak kesin bu okuma yazma biliyor, alalım bunu götürelim devlet dairesinde memurluk yapsın.’ diye yazıyor. Hakkari’de seçim yapacaksınız, seçim sandığının Ankara’ya gelmesi 1 aydan fazla sürüyordu. Bu nedenle Gazi Mustafa Kemal, Cumhuriyet’i kurduktan sonra ilk yaptığı işlerden birisi millet mekteplerini kurmak, daha sonra köy enstitülerini kurmak, üniversiteleri güçlendirmek olmuştur. Savaş meydanlarından kalkıp öğretmenlerin toplantısına gelmiştir. Cumhuriyet bu koşullarda kuruldu. Hepimiz cumhuriyeti ve bu ülkeyi kuranların kadrini bilmek zorundayız. Ama bugün cumhuriyet sayesinde koltuklarında oturanlar, cumhuriyetin ne olduğunu bilmiyorlar ve cumhuriyete ihanet içindeler. O nedenle onları hepinizin huzurunda kınıyorum.”

” BEKLİYORUZ HANGİ GEREKÇEYLE SUÇLAYACAKLAR DİYE”

Sözcü Gazetesi’nden bir gazetecinin FETÖ iddiasıyla gözaltına alınması ile ilgili de bir açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı. “Demokrasiye ve özgürlüğümüze açıkça darbe yapılmak isteniyor. Gazeteciler tutuklanıyorsa, üniversiteler, öğrenciler susturuluyorsa, hep birlikte duyarlı olmalı ve duyarlılığımızı sonuna kadar korumalıyız. Bugün Sözcü gazetesinin yöneticilerinden bazıları gözaltına alındı. Bekliyoruz, hangi gerekçelerle suçlayacaklar diye. Cumhuriyet gazetesinin yazarları 200 günü aşkın süredir hapisteler. Biz, Türkiye’nin bu gerçeklerini bütün dünyaya haykırmak zorundayız, bütün dünyaya öğretmek zorundayız. Biz, hep birlikte demokrasiyi, özgürlüğü, bir arada yaşamayı savunmalıyız.”

Kamupersoneli.net – ANKARA