Gündem

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Milletin Kaderini Mahkemeye Bırakamayız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun’da partisince bir otelde düzenlenen programda şehit ve gazi aileleri, muhtarlar ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada Anayasa değişikliği referandumuna ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu. 

“MİLLETİN KADERİ MAHKEMEYE BIRAKAMAYIZ”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, halk oylamasına ilişkin Anayasa Mahkemesine gitmediklerini belirtti. Konuya ilişkin Kemal Kılıçdaroğlu “Milletin kaderini mahkemeye bırakamayız” diyerek şu açıklamalarda bulundu.

“Niye Anayasa Mahkemesine gitmediniz?’ diye bize soruluyor. Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı belirleyecektir. Milletin kaderini mahkemeye bırakamayız, terk edemeyiz. Millet kendi kaderini kendisi belirleyecek. ‘Ben demokrasi istiyorum’ diyorsa gidip oyunu kullanacak. ‘Otoriter rejim istiyorum’ diyorsa da gidip, oyunu kullanacak. ‘Evet’ diyenin de ‘hayır’ diyenin de başımızın üzerinde yeri var. Benim sizden tek isteğim var. Sandığa giderken, elinizi vicdanınıza koyun, oturun konuşun, tartışın, sandığa öyle gidin. Yanlışlık olduğunda faturayı kim öder? Başkana her türlü yetkiyi verdik, birisi kalktı bir yanlışlık yaptı. Bu kadar yetkiyi bir kişiye vermek doğru mu? Bunu oturup konuşmanız lazım. Şunu düşünün, bu kadar yetki verdiğimiz başkan hiçbir yerde hesap vermeyecek.”

Kamupersoneli.net – ANKARA