Gündem

CHP Genel Başkanı: " Partimiz Elitlerin Değil Halkın Partisidir"

  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yokluklar içinde büyüyen biri olarak bugün Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanıysam bu, partimizin elitlerin değil, halkın partisi olduğunun en açık göstergesidir.” değerlendirmesinde bulundu. 

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin 93. kuruluş yıl dönümünü dolayısıyla “PolitikYol” haber sitesine “Cumhuriyet Halk Partisi, kimsesizlerin kimsesi” başlıklı bir makale yazdı. 

CHP’nin sadece Türkiye’de değil, dünyada da eşine az rastlanır bir siyasi parti olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, CHP’nin aynı zamanda siyasi partinin çok daha ötesinde bir anlama ve öneme sahip olduğunu savundu.

CHP’nin, Osmanlı’nın son döneminden başlayan modernleşme süreçlerinin, Yeni Osmanlıların, Genç Osmanlıların, Meşrutiyet devriminin birikimi olduğunu ancak onu da aşan bir büyük devrimci iradenin değerleri üzerine kurulduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Partimiz aynı zamanda kurtuluş mücadelesinin, ulusal kongrelerin, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin, Kuvayı Milliye ruhunun, bilincinin, mücadele ve örgütlülüğünün direnci ve gelecek tahayyülü üzerine inşa edilmiştir.” ifadesini kullandı.

– “Cumhuriyet insanlığın eşsiz devrimlerinden biridir”

Bütün bu devrimci mirası meydana getiren, birleştiren ve onu çağdaş bir formda yeniden üreten devrimin liderinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk olduğuna işaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk’ün bu coğrafyada ve o günün koşullarında hiç kimsenin tasavvur ve tahayyül edemediği bir büyük kurtuluş mücadelesi başlattığını ve sonrasında yepyeni bir ülkenin kuruluş mücadelesini verdiğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu, “Bu nedenledir ki Cumhuriyet, insanlığın eşsiz devrimlerinden biridir ve Cumhuriyet Halk Partisi de bu eşsiz devrimin temel aktörüdür. Bunun içindir ki Büyük Atatürk, ‘Benim iki büyük eserim vardır. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir’ der.” açıklamasında bulundu.

– “CHP, bu aydınlık ve onurlu yolun takipçisi olmuştur”  

Atatürk’ün çağdaşlaşma mücadelesinin, bu ülkenin insanlık ailesinin onurlu bir parçası olması amacını taşıdığını aktaran Kılıçdaroğlu, CHP’nin de her zaman bu aydınlık ve onurlu yolun takipçisi olduğunu vurguladı.

Kılıçdaroğlu, makalesinde şu ifadelere yer verdi:

“O nedenle büyük devrimler yapmış, İsmet Paşa ile çok partili yaşama geçmiş, Bülent Ecevit ile sosyal demokrasiyi bu ülkede inşa etmiş ve bugün de ülkenin tek umudu olarak özgürlük ve gerçek demokrasi mücadelesi vermektedir. CHP bu ülkede vatanını, halkını savunurken hayatını kaybeden kahramanların yetim ve öksüz çocukları tarafından kurulmuştur. Bu yüzden büyük Atatürk, Cumhuriyeti ‘kimsesizlerin kimsesi’ olarak tanımlamıştır. Dün olduğu gibi bugün de halk çocukları, halkın partisinde bu ülkenin geleceği için mücadele etmektedir. Yokluklar içinde büyüyen biri olarak bugün Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanıysam bu, partimizin elitlerin değil, halkın partisi olduğunun en açık göstergesidir. Partimiz bu ülkenin pusulasıdır. Partimizi Müslüman dünyanın aydınlık yüzüdür. Partimiz özgür, bağımsız, demokratik Türkiye’nin gelecek güvencesidir. Şimdi Kuvayı Milliye ruhuyla bu ülkeyi yeniden kurmanın vaktidir. Partimizin kuruluşu kutlu olsun. Bütün genel başkanlarıma, bütün partililerime, bütün seçmenlerime saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi.”

AA
KAMUPERSONELİ.NET