Gündem

CHP Grup Başkanvekili Meclis'te 'CHP Konvoyuna Saldırı' Hakkında Açıklamalarda Bulundu

ÖNCEDEN SUİKAST GİRİŞİMLERİ İLE İLGİLİ UYARILAR VARDI

Özgür Özel: “Bugün genel sayın başkanımız. Artvin’deki ziyaret programını gerçekleştiriyordu. 15 Temmuz öncesinde sayın Genel Başkanımıza ve partinin üst düzey yöneticilerine yönelik hem suikast girişimleri olabileceğine yönelik hem de bu tip gezilerde güvenlik zaafiyeti olabileceğine ilişkin çeşitli uyarılar vardı. Bunun üzerine sayın Genel Başkanımızın yakın koruma ekibinin sayısının arttırıldığı bunun yanında CHP konvoyları ile ilgili hem partimizin hem de ilgili güvenlik birimlerinin korumayı arttırdığını hepiniz biliyorsunuz.

1’İ AĞIR 3 ASKER YARALANDI

Bugün biraz önce Artvin valimizin verdiği bilgiye göre, güvenlik riskinin yüksek olduğu, PKK’lı terörist unsurların olma ihtimalinin olduğu yerden geçileceği için güvenlik önleminin arttırıldığı , bu araçların etrafı kolaçan ettikleri, bu sırada ağaçlık bölgede bir hareketlilik tespit edildiği, en önde giden aracın dönüp o mevzideki hareketliliğe yöneldiği anda o kısımdan ateş açıldığı öğrenildi. Bu ateş açıldığı sırada en önde giden aracın sürücüsünün ağır şekilde yaralandığını ifade etti. Ben polis mi diye sordum? asker olduğu söylenildi. Daha sonra toplam 3 askerimizin bu saldırıda yaralandıklarını ifade etti kendisi.

ROKETATAR VE UZUN NAMLULU SİLAHLARLA SUİKAST HAZIRLIĞI

Tüm bilgiler birleştirildiğinde , sayın genel başkanın konvoyuna yönelik, ağır makinalı silah ve bir roketatarla bir suikast girişimi olduğu, alınan güvenlik tedbirleri sonucunda bunun hazırlığı yapan mevzinin ateş açması sonucunda, karşılıklı çatışma başladığı ve konvoyun çatışma sırasında durduğunu anlıyoruz. Öncelikle yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz.

BEN İYİYİM SİZ ASKERİ TAKİP EDİN

Sayın Genel Başkan’da ‘Ben iyiyim siz askeri takip edin’ dedi. Öncelikle askerlerimizin hayatından endişe ediyoruz. Bu saldırı , doğrudan demokrasiye yapılmış, Türkiye’ye yapılmıştır. Sayın Genel Başkanı’n teröre karşı tutumu kendisini teröristlerin hedefi konumuna getirmiştir. ” dedi. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA