Gündem

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: Taşeron Konusu İle İlgili Kötü Kokular Geliyor!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir basın toplantısı düzenledi. Düzenlediği basın toplantısında son günlerde gündemde olan konulara ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Milletvekili Özgür Özel merak edilen konular hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. 

Düzenlediği basın toplantısı kapsamında taşeron işçi konusuna ilişkin de açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TAŞERON KONUSUNU CHP GÜNDEME GETİRDİ

Yaklaşık 900 bin işçinin merakla takip ettiği taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin yürütülen düzenleme hakkında açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel beklentinin taşerona kadro olduğunu ifade etti.  

Konuyu Cumhuriyet Halk Partisinin 7 Haziran ve 1 Kasım seçim beyannamelerinde günceme getirdiğini açıklayan Özgür Özel bu çalışmalarla toplumsal beklentiyi oluştuğunu ve Ak Parti’nin bu duruma direnç gösteremediğini öne sürdü. 

TAŞERON KONUSUNDA KÖTÜ KOKULAR GELİYOR

Taşeron işçi konusunda beklentinin yüksek olduğunu ifade eden CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel “taşeronla ilgili beklenti bir yana kötü kokuların da geldiğini” aktardı. Konuya dair açıklamalarında dağın fare doğuracağını söyleyen Özgür Özel AK Parti’nin taşeron işçi temsilcileriyle bir araya gelmek istemediğini ifade etti. 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel konuya ilişkin sözlerinde, “AKP’nin aklındaki taşeron düzenlemesi, dağın fare doğuracağı hatta o farenin de ölü doğacağı bir sistemdir. O yüzden Meclise getirmek, konfederasyonlarla, taşeron işçi temsilcileriyle yüzleşmek istemiyor.” ifadelerini kullandı.

TAŞERON KHK İLE GELMESİN AÇIKLAMASI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yapmış olduğu basın açıklamasında, söz konusu düzenlemenin KHK ile gelmemesi gerektiğini, KHK’nın terörle mücadele için olduğunu ve taşeronu oyalamak, kandırmak, yıldırmak, beklentilerini boşa çıkarmak için kullanılamayacağını aktardı. 

Konunun KHK ile gelmesi halinde 3 temek sıkıntı yaşanacağını ifade eden Özgür Özel, bunların düzenlemeyi sendika ve işçi temsilcileri, muhalefet ve en önemlisi hukuktan kaçırmak olduğunu iddia etti. 

Kamupersoneli.net – ANKARA