Gündem

CHP İzmir Milletvekili Özkan'dan Flaş İddia! PKK 4 MİT Başkanını Kaçırdı

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülen MİT 2018 bütçe görüşmeleri sırasında kürsüye çıktı. Sözcü’nün haberine göre, konu ile ilgili bir konuşma yapan CHP Milletvekili Özkan, konuşmasında çok konuşulacak bir iddiada bulundu. 

CHP İzmir Milletvekili Özkan yapmış olduğu açıklamasında, PKK’ya operasyon düzenlemek için hareket eden 4 MİT Daire Başkanı’nın PKK tarafından kaçırıldığını ve bu daire başkanlarının halen bölücü terör örgütünün elinde esir olduklarını öne sürdü. 

MİT 4 DAİRE BAŞKANI PKK’NIN ELİNDE REHİN

Konuya dair konuşmasında, MİT hangi operasyonu kapsamında bu daire başkanlarının esir alındığını sorgulayan Tuncay Özkan, ‘takas yetkisi neden verildi?’ sorunu sordu. Konuşmasında ayrıca, konunun hassasiyetine dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili Özkan olayın örtbas edilemeyeceğini söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın sözleri, 

“Abdullah Öcalan’ı getiren MİT, 16 yıl sonra 4 daire başkanını terör örgütüne kaptırdı. Bunlar nasıl ele geçirildi. MİT hangi amaçla, hangi operasyona girdi öğrenmek istiyoruz. MİT hangi yanlışı yaptı da bu durumdadır. Takas yetkisi neden verildi? PKK’nın elinde olan daire başkanları için mi? Bu konu susularak, örtbas edilecek bir konu değildir. Sağlık Bakanlığı’nda yaşanan musibet MİT’te de yaşanıyorsa vah geldi devletin başına.”

Kamupersoneli.net – ANKARA