Gündem

CHP'li Erdem'den Önemli Dokunulmazlık Açıklaması !

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, 15 Temmuz darbe girişiminin kurgusal bir senaryo olduğunu öne sürüp, “Ardından birkaç asker FETÖ adı altında tutuklandı, onlar bahane edilerek ayak bağı olanlar da ortadan temizlendi” dedi.

“SÖZÜM ONA DARBE YAPILDI”

CHP Milletvekili Eren Erdem, Edebiyat Festivali kapsamında Mersin’in Silifke İlçesi’nde parti binasını ziyaret etti. Partisinin yöneticileri ve gençlik kolları üyeleri ile buluşan Erdem, 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, “15 Temmuz’da bir darbe girişimi oldu. O gece MİT Müsteşarı yemekteydi. Karşısında aynı masada kim oturuyordu? ÖSO’nun siyasi kanadının eski lideri Muaz Hatip. MİT Müsteşarının telefonuna o gece ulaşılamadı. Güya sözüm ona darbe yapıldı. Kurgusal bir senaryo. Ardından birkaç asker FETÖ adı altında tutuklandı, onlar bahane edilerek ayak bağı olanlar da ortadan temizlendi” dedi.

“BİR ÖNERİ SUNDUM”

Eren, Türkiye’de demokrasinin büyük bir zarar gördüğünü belirterek, “Geçenlerde bir öneri sundum. Dokunulmazlıkları kaldıralım kimler Bylock kullanmış, hangi milletvekillerinde bu uygulama var, bilirkişi gelsin araştırsın ortaya çıkaralım, eğer milletvekillerinizden 40 tanesinde Bylock çıkmazsa istifamı vereceğim dedim. Kimse yanaşmadı. FETÖ terör örgütünün iddianamedeki amacı Türkiye Cumhuriyeti anayasasını ortadan kaldırmaktır. Bir anayasa kaldırılırsa, FETÖ ile aynı yerde yer alınır” diye konuştu.

“DERNEĞE KATILAMAZLAR”

Partisinin Mersin Milletvekili Fikri Sağlar tarafından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verilen soru önergesine değinen Erdem, bir okulda yaşanan taciz olayında Silifke Kaymakamlığı’nın savcılık soruşturmasına izin vermediğine dikkat çekti. Erdem, “Silifke’de bir kaymakam var. Kendisi kaymakam mıdır, bir partinin unsuru mu, çözemedim. 657’nci kanunun 7’nci maddesine göre devlet memurları her durumda devletin menfaatlerini korumak mecburiyetindedirler. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na ve kanunlarına aykırı olan, memleketin bağımsızlığını ve bütünlüğünü bozan Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliğini tehlikeye düşüren herhangi bir faaliyette bulunamazlar. Aynı nitelikte faaliyet gösteren herhangi bir harekete, gruplaşmaya, teşekküle veya derneğe katılamazlar, bunlara yardım edemezler” dedi.

Kamupersoneli.net – DHA