Gündem

CHP'li Eski Vekilden Flaş İddia! Suriyeliler Parti Kurmaya Hazırlanıyor

CHP Eski İstanbul Milletvekili Umut Oran, gazeteci Ahu Özyurt’un sorularını yanıtladı. Sözcü’de yer alan habere göre gündeme değerlendirmelerde bulunan Umut Oran, Türkiye’deki Suriyeliler hakkında çok önemli bir iddiada bulundu. 

Türkiye’de yaşayan ve Kilis çevresinde yaşayan Suriyelilerin parti kurmaya hazırlandıklarını söyleyen CHP Eski İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın açıklamaları şu yönde. 

ESKİ CHP’Lİ VEKİLDEN ÇARPICI İDDİA

Türkiye’nin Suriyelilere yönelik adımlarını değerlendiren Umut Oran açıklamasında Şanlıurfa’da yaşanan bir olaya dair paylaşımda bulundu. Şanlıurfa’da vatandaşlara şehit dışında bir hastane hizmeti sunulduğunu ifade eden Umut Oran, “İktidar partisi devletin kaynaklarını önce kendi vatandaşına kullanmalı. Öyle şeyler yapılıyor ki, Urfa’da merkezdeki hastane Suriyelilere ayrılmış. Vatandaşlarımız 10 km dışarıya gitmek zorunda bırakılmış. Bu kadar insanı ki içinde El Kaide var mı, IŞİD var mı bakmadan almak çok büyük hata” dedi. 

SURİYELİLER PARTİ KURUYOR

Açıklamalarında ayrıca Suriyelilerin parti kurmaya hazırlandığını söyleyen CHP Eski İstanbul Milletvekili Umut Oran önümüzdeki yıllarda artış yaşanması beklenen Suriyeli nüfusuna dikkat çekti. 

“Ben şahit oldum, genç bir doktor anlattı. 24 yaşında bir kadına doğum yaptırdım dedi, ve sekizinci çocuğunu doğurmuş. Bugün nüfusumuzun % 5’i Suriyeli, bu rakam 10 yılda % 10 olacak. Son 5 yılda 500 bin çocuk dünyaya gelmiş. Bu sosyal olarak, kültürel ve hatta siyasi olarak etkileri olacak bir durum. Kilis’de çoğunluk olmuşlar ve siyasi temsil için hazırlık yapıyorlar. Yerel seçime hazırlık yapıyorlar, parti kurmayı düşünüyorlar, örgütlenmeyi düşünüyorlar. Onları da bunun için suçlayamayız. Ama bu içeride pek çok çatışmaya, ayrışmaya da meydan verir”

Kamupersoneli.net – ANKARA