Gündem

CHP'li Gürer, Renkli patates üretimi konusunda Bakan Pakdemirli'ye yanıt verdi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, Niğde’de Patates Araştırma Enstitüsü’nü ziyaretinde renkli patates üretimi yapıldığına dikkat çekmişti. 

Bakan Pakdemirli, “Bugün aynı zamanda renkli patateslerimizi de gördük. Artık yarınlara yönelik sarı-lacivert, sarı-kırmızı taraftar patateslerimiz de piyasaya çıkabilecek. Çeşitli renklerde patateslerimizi gördük” ifadelerini kullanmıştı.

GÜRER: VATANDAŞ MAGAZİN ARAMIYOR, BOŞ TENCERENİN RENGİ Mİ OLUR?

CHP'li Gürer, Renkli patates üretimi konusunda Bakan Pakdemirli'ye yanıt verdi

Bakan Pakdemirli’nin açıklamasına tepki gösteren Gürer soluğu Niğde Bor Salı pazarında aldı. Bekir Pakdemirli’nin insanların aklıyla dalga geçtiğini söyleyen Gürer, “Sayın Bakan Niğde’ye gerçekleştirmiş olduğu ziyarette renkli patateslerin bundan sonra piyasada olacağını söylemiş. Hatta demiş ki “sarı-lacivert, sarı-kırmızı taraftarlarında patatesleri piyasaya çıkacak.” Vatandaş magazin aramıyor.  Vatandaş geçim sıkıntısı içinde.. Tarım bakanı da futbol kulüplerinin renkleriyle patates üretmenin peşinde. Niğde patatesi yetiştiği zaman Niğde’deki üreticiler bu patatesleri değerlendirecek entegre tesisi bulamıyor. Bakan önce tarımın sanayileşmesini sağlasın. Niğdelilerin ya da Türkiye vatandaşının futbol takımlarının rengine uyan patatese ihtiyacı yok. Onun için Tarım Bakanına çağrıda bulunuyoruz. Bölgeye önce entegre tesisi yapın.” Dedi.