Gündem

CHP'li Özgür Özel Meclis Başkanı Yıldırım'a Çağrıda Bulundu!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel tarafından soru önergelerinin zamanında yanıtlanması için TBMM Başkanı Binali Yıldırım’a yazı gönderildiği belirtildi.

Özel ayrıca yazılı soru önergelerinin süresi içinde yanıtlanmadığı gerekçesi hakkında detayları belirtti.

Özel, TBMM Başkanı Yıldırım’a gönderdiği yazıda şunları kaydetti:

“Halen işlemde olan 405 soru önergesi incelendiğinde 25 Temmuz 2018’den sonra verilen soru önergelerinin işleme konulmadığı anlaşılmaktadır.

Hali hazırda yalnızca 5 soru önergesinin yanıtlandığı, bu önergelerin ise yanıtlama süresinin 1 ayı bulduğu görülmektedir.

TBMM Başkanı olarak, yalnızca üyesi olduğunuz AK Parti ya da seçilmenize oylarıyla katkı veren MHP’nin değil, hangi siyasi partiden olursa olsun 596 milletvekilinin tamamının hukukunu gözetmek ve anayasa ile içtüzüğün size yüklemiş olduğu sorumlulukları ve ödevleri yerine getirmek zorundasınız.

CHP Grubu olarak 16 Nisan referandumuyla kabul edilen anayasa değişikliğiyle kuvvetler ayrılığının kuvvetler birliğine dönüşeceğini vurgulamamıza karşın, o süreçte ‘Başbakan’ sıfatıyla yaptığınız konuşmalarda Meclis’in daha güçlü hale getirileceğini savunmuştunuz.

Kabinenin mevcut üyelerinin, yasama organı üyesi milletvekillerine karşı sorumluluğunu yerine getirmeleri noktasında ve yasama organının daha güçlü hale getirilmesi konusunda TBMM Başkanı olarak üzerinize düşen görevler bulunmaktadır.

Bu çerçevede soru önergelerinin işleme alınması sürecinin hızlandırılması, soru önergesi yöneltilen cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanların anayasa ve içtüzükte belirtildiği süre içinde yanıt vermelerinin sağlanması, süresi içinde yanıt vermeyen cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanların uyarılması noktasında üzerinize düşen sorumluluğu yerine getirmenizi talep ediyorum.” dedi.

Kamupersoneli.net I ANKARA