Gündem

CHP'li Öztürk Yılmaz: Terörle Mücadelede Türkiye'ye Önemli Fırsatlar Doğacaktır

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz Afrin ile yaptığı açıklamada; “Mehmetçiğimiz onu Türk Milletine armağan etti bizde ordumuza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin ulusal güvenliğini ve sınır güvenliği üzerinde en çok durdukları konulardan oldığuna dikkat çeken Öztürk Yılmaz yaptığı açıklamada terör örgütü PKK’nın sınırdan ve sınıra mücavir alanlardan uzaklaştırılması ile sınırın takip edilmesine yönelik olarak ve kendilerininde bundan memnun olduklarını sözlerine ekledi.

CHP’li Öztürk Yılmaz yaptığı açıklamada ise;

“Hükümetin Suriye politikası iflas etmiş durumda olduğu ve esassen Suriye’de bütünlükçe bir çözüm noktası konusunda hükümetin hiçbir fikri bulunmazken ordumuz bu yanlışı kanıyla ve canıyla telafi etmeye ve düzeltmek için çaba vermeye devam etmiştir. O sebepten dolayı bu açıdan olaya yaklaşıp orduya yürekten teşekkürü bir borç bilmekteyiz. Bundan sonraki süreçte ise önem arz edecekti.r Afrin’in yönetimi güvenliğin tesis edilmesi yerel halkla ilişkiler ve orada Türkiye’ye müzahir bir yapının ortaya çıkarılması bundan sonra başka alanlarda terörle mücadele konusunda Türkiye’nin eline önemli fırsatlar sunacaktır” ifadelerini kullandı.

Kamupersoneli.net I ANKARA