Gündem

CHP Lideri :" AK Partiye Oy Veren Vatandaşlarıma Sesleniyorum…"

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu :” Bugün Muharrem Ayının 10’uncu günü, İslam dünyasında yaşanan derin yarılmanın kilometre taşlarından biridir bugün. Sevgili Peygamberimizin torununun, ve 72 Ehli Beyt yandaşının Kerbela’da şehit edildiği gündür. 1377 Yıldır İslam dünyası bu acıyı yaşıyor. Hz. Hüseyin makam, mal , mülk peşinde değildi. Yezid’in zulmüne direndiği için şehadet şerbetini içmiştir.

ACILARI UNUTMAYACAĞIZ , GELECEĞE UMUTLA BAKMAYI İHMAL ETMEYECEĞİZ

Bugün İslam tarihin önemli günlerinden biridir, İsyanlar yas tutuyor, bugün aşure günüdür. Biz yas tutan herkese şükran borçluyuz. Acıları unutmayacağız ama geleceğe umutla bakmayı ihmal etmeyeceğiz. Değerli arkadaşlarım, Ömer Baydeli, Mustafa Dobur, Bayram Aksu, Ertan Bayraktar, Evren Kara, Hasan Aydoğdu, Özkan Altınok, Erkan Özdemir, Eyüp Hacoğlu, Aşık Muslu , Bunlar terör sonucu hayatını kaybeden askerlerimizin isimleri. PKK Terör örgütünün bombayla şehit ettiği askerlerimiz ayrıca yurttaşlarımızda var.

ARKADAŞ NE YAPILACAKSA BİR AN ÖNCE YAPIN

Hep söyledik teröre karşıyız diye. Her şehit olayından sonra köklerini kazıyacağız, şunu yapacağız bunu yapacağız. Arkadaş ne yapılacaksa bir an önce yapın. Kanun dediniz yetki verdik, Vali atadınız, Anayasa dediniz onada destek çıktık. Neden önlem alınmıyor. Genelkurmay’ın açıklaması “Son bir kaç aydaki şehit sayısı 88” Bunlar sadece asker ve güvenlik görevlileri, siviller hariç daha. Düne kadar yaptıkları işin ne kadar yanlış olduğunu hatırlatıyorduk, siz anlamazsınız diyolardı peki ne oldu nereye geldik. 2002 ‘de terörsüz bir ülke devraldın şimdi terör batağındayız. Bize diyorlarki aman ha sakın sesinizi çıkarmayın. Bizim bunların kusurları yok dememizi istiyorlar. Vatandaşın acısını kim dillendirecek, o da bizim görevimiz. Ülkemizde barış ve huzuru savunuyoruz. Değerli arkadaşlarım, teröre hep birlikte karşı çıkmamız lazım. Yeri geldiğinde doğruları söylemekten kaçınmayacağız, yeri geldiğinde eleştirmekten de kaçınmayacağız.

TÜM AK PARTİ CAMİASINA BAŞSAĞLIĞI DİLEĞİ

Van’da AK Parti başkan yardımcısı öldürüldü PKK tarafından aileyi aradım baş sağlıklarını ilettim. Başta Binali Yıldırım olmak üzere AK Parti’nin tüm camiasına CHP grubundan baş sağlığı dileklerimizi gönderiyoruz. Teröre karşıyız kimden gelirse gelsin, kime yönelirse yönelsin . AK Parti Dicle İlçe başbakanın hayatını kaybetmesi de hepimizin ortak üzüntüsüdür. Bu sabah erken saatlerde bir gazetecinin evi basıldı.

DOĞAN HABER AJANSI MUHABİRİNİN EVİNİN ARANMASI

Doğan Haber Ajansının Tunceli’de görev yapan muhabiri, evinde arama yapılmasının gerekçesi “Toplantı , protesto, yürüyüş gibi , Tunceli’deki olayları haberleştirerek, Terör örgütü propagandası yapmak” Ya bir gazeteci olay olursa gider o olaya bakar. Görüntüyse görüntüyü alır. Onlarda alırlar bunu tüm Türkiye genelinde yayınlar. Hangi akıl hangi mantıkla bunlar yapılıyor, anlamak mümkün değil.

VATANDAŞ HABERİ NEREDEN ALACAK?

Hiç bir terör haberi yapılmasın istiyorlar, şehitlerimizle ilgili de yapılmasın. Ne Olacak? vatandaş haberi nereden alacak? Bir haberi yapmak ne zamandan beri terör örgütü propagandası oluyor. Gidersin terör örgütünü yakalarsın kimse bir şey demez ki bunu. Gazeteciyi suçlamak bizim haber alma hakkımızı kısıtlamak demektir.

10 EKİM TERÖR SALDIRISI

10 Ekim 2015 Ankara Garında iki canlı bomba 101 vatandaşımızın hayatına son veren bir terörü gerçekleştirdi. Rakam tam kesin değil kimi 107, kimi 101 diyor. Biz savcının açtığı iddianameden bu rakamları alıyoruz. Sonradan kaç kişi hayatını kaybetti o da belli değil.

İzin alınan bir gösteriydi. Garda insanlar toplandılar, güle oynaya barış istiyorlardı. Seversiniz, sevmezsiniz. Bu ülkenin gençleri bu ülkede huzur içinde yaşamak, askere gitmek, askerden dönmek istiyorlar. Terörsüz bir Türkiye istiyorlar. 101 kişi hayatını kaybetti. Tüm partiler gittiler, Ankara’daki tüm büyükelçiler gittiler, karanfil bıraktılar.

BİR ANNENİN ÇOCUĞU İÇİN KARANFİL BIRAKMASI SUÇ MUDUR?

Dün bunun yıl dönümüydü aileler gelmiş, yine anmak istiyorlar, biber gazı, cop, şiddet Türkiye’ye yakışmıyor. Bir annenin kendi çocuğu için karanfil bırakması suç mudur? arkadaşlar. Çocuğunu anması suç mudur? Biz bunu , ayıbı ortadan kaldırmak için ne kadar bekleyeceğiz. Demokrasi , özgürlük , hoşgörü bu ülkeye ne zaman gelecek? Bu izinli bir gösteriydi, Garda önlem almayan dönemin hükümetiydi. İnsanlar hayatını kaybetti. Garda toplanmışlar bunlar önlemi Sıhhiye’de almışlar. O aileler tazminat davaları açtıklarında, davaların tamamını kazanırdılar. Önlemi almayan hükümetin kendisi…

ÖNLEMİ ALMAYAN HÜKÜMET , TERÖRÜ GERÇEKLEŞTİREN IŞİD

Önlemi almayan hükümet, ama terörü gerçekleştirenler IŞİD’in militanlarıydı. Irak Şam İslam Devleti’nin kurucuları, militanları. İslam’ı şiddetle tanımlamaya başladılar. 70 Ülkeden militan katıldı bunlara. Acaba IŞİD diyelim mi demeyelim mi diye tartıştılar. IŞİD’den dert yanmaya başladılar. IŞİD eleman devşirirken bu ülkede iktidarda hangi parti vardı. İşin özü Türkiye iyi yönetilmiyor. Bakın dış politika önemli bir yol ayrımına geldik.

MUSUL OPERASYONU VE YENİ STRATEJİLER

Musul operasyonu başlayacak, IŞİD sonrası Ortadoğu ile ilgili yeni stratejiler demektir. IŞİD , Musul’un dışına atıldıktan sonra yok edildikten sonra Irak , Suriye ile ilgili yeni stratejiler gündeme gelecek. Türkiye’nin bu konuda dikkatli bir dil kullanması lazım. Sayın Erdoğan, Dubai merkezli bir tv’ye verdiği demeçle, Mezhep endeksli bir politikayı gündeme getiriyor. Bunun üzerine Irak merkezi yönetimi Türk askerinin çekilmesini istedi. Dış politika, iç politika malzemesi olacak kadar kolay bir alan değildir. Dil çok önemlidir.

IRAK MERKEZİ YÖNETİMİNE MESAJ

Merkezi Irak yönetimine CHP Genel Başkanı olarak seslenmek isterim ‘ Irak’ın toprak bütünlüğünü her dönem savunduk, devam edeceğiz. Irak’ın kaderini Irak halkının belirlemesi gerektiğini söyledik , devam edeceğiz. Ortak tarih ve kültürümüz var dedik. Başika’da bizim askerimizin bulunması sıradan bir olay değildir. Irak halkının güvencesi ile bizim akserimiz bulunuyor. Buradan size ulaşan bazı söylemlerin iticiliğine kapılıp askerlerimizin orayı terk etmesini istemeyin. Elbette IraK’ın iç sorunu bittikten sonra askerler geriye çekilecektir. Ama biz Musul’da , Kerkük’te ve diğer Irak bölge , beldelerinde DAEŞ’in oradan çıkmasını istiyoruz. Bize bir görev düştü. Evet sizin isteğiniz üzerine oraya geldik, görevimizi yapmaya izin veriniz. Biz Irak halkıyla dost olmaya , dostluğumuzu sürdürmeye kararlıyız.

NEDEN CUMHURBAŞKANI KONUŞUR?

Burada tabi önemli bir olayla karşı karşıyayız. Türkiye’nin bir Dışişleri Bakanı var değil mi? Bunla ilgili bir konu varsa Dışişleri Bakanı’dır.

İKİ BAŞBAKAN VAR

Dışişleri ile ilgili hadi Başbakan konuşur. Neden Cumhurbaşkanı konuşur, hangi gerekçe, hangi sorumlulukla konuşur. Enerji konferansı yapılıyor, Başbakan yok ortada. İki tane Başbakan var, Bir resmi başbakan Sn. Binali Yıldırım, Bir de gölge Başbakan Berat Albayrak…

BU ÜLKEDE BAŞBAKAN KİM?

Kim Başbakan bu ülkede Kim? Sayın Binali Yıldırım’a çok iyi niyetlerle şunu söylemek isterim. Koltuğunuzun hakkını verin, yetkilerinizi başkalarıyla paylaşmayın. Aksi halde siz kan kaybediyorsunuz. Musul’la ilgili birisinin konuşması gerekiyorsa, Dışişleri Bakanı, Başbakan konuşmalıdır.

TÜRKİYE ULUSLARARASI CAMİADA TERÖRLE, DARBEYLE ANILIYOR

Türkiye Uluslararası arenada darbeyle, terörle, tutuklu gazetecilerle, üniversiteden atılan hocalarla, kapatılan okullarla anılıyor. 

İstanbul’da bir Laleli vardı, laleli esnafı vardı. Bunlar tarih yazıyordu. Bavul Turizmi denilen ticaret şeklinde tarih yazmışlardı. Avrasya’da, Rusya’dan gelenlerin Laleli’de alışveriş yapıp, kendi ülkelerinde ticareti farklı bir nüansla yaptıklarına şahit olmuştuk. Kapalıçarşı’da bir dükkanın hAva parası bile bir servetti. Şimdi buralarda hep dükkanlar kapatılıyor. Tüm bunlara baktığımız zaman Türkiye iyi yönetilmiyor.

ÇİFTÇİ VE ESNAFI SAYMIYORUZ BİLE ONLARIN HALİ ZATEN PERİŞAN

Otellerde eskiden yer bulamazdınız, şimdi oteller kan ağlıyor. Turizm bölgelerini saymıyorum bakın, İstanbul gibi turizmin merkezi sayılan yerdi. Çiftçi, Esnaf’ın halini zaten saymıyoruz. Onların hali zaten perişan. Odalar acaba bir şey söylersek bizi hapse atarlar mı diye ses çıkaramıyor.

AK PARTİYE OY VEREN VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Ben şimdi AK Parti’ye oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum. 14 Yıldır iktidarda olmalarına katkı verdiniz, 14 yılda ne istedilerse yaptılar, Kimse önlerinde değildi. Ama bütün başarısızlıklarını belli gruplara yükleme konusunda ciddi bir beceri sergilediler. Dönem geldi biz bunu yapmayacaktık ama PKK kandırdı dediler, Biz yapmayacaktık FETÖ kandırdı, Dönem geldi bizi ESAD kandırdı, Bizi Kaddafi kandırdı, ama siz şu soruyu sormadınız. Ya kardeşim her gelen sizi kandırsın diye mi oy verdik? Böyle bir şey olabilir mi? Kandırılan bir iktidar Türkiye’yi yönetebilir mi? Herkesin kandırdığı, oyuncak haline getirdiği iktidar Türkiye’yi yönetebilir mi? Oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum elinizi vicdanınıza koyun ve ona göre karar verin.

SÜRECEK

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Bu kadar mı askerlerimiz sehıt oldu cok yazık sehıt olan hepsı bizim askerlerimiz adam secmeyı cok ıyı bılıyon akp ye laf etemeden once kendını yargıla