Gündem

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu: "Bunu CHP Yapsaydı Kıyamet Kopardı !"

TÜRKİYE 64’ÜNCÜ SIRADAN 2 SENEDE 103’E GERİLEDİ


Kılıçdaroğlu:”Büyüme nasıl olur? Büyüme bilgiyle olur, bilgi çağındayız, size bir rakam vereceğim okurken inanamadım, dünyada bilimsel araştırma kuruluşlarının kalitesi, 2014 ‘de Türkiye dünyada 64’üncü sırada, 2016 yılında 103’üncü sıraya geriliyor arkadaşlar 2 yılda. Nasıl katma değeri yüksek ürün üretebilirsiniz, nedir üniversitelerin hali , nedir bilimin hali.

Tabi sadece ekonomi kötü gitmiyor, 2002 yılında terörsüz bir ülke devraldılar, şimdi Türkiye terör batağında…

500 üstünde sadece 10 ayda şehidimiz var. Terör örgütüyle masaya oturan kim? bu yanlıştır dediğimiz zaman kıyameti koparanlar kimdi? O şehitlerin hesabını kim verecek? her vatandaşımın bunları vicdanına sorması lazım.


NEDEN FATURAYI ANNELER ÇEKİYOR?

Eskiden bir PKK terörü vardı, Şimdi IŞİD sonra FETÖ terörü çıktı. Bunları yaratan kim ? 14 Yıldır iktidarda olan sensin, 14 Yıldır kanunları çıkaran sensin , terörü önleyeceğim dediğin her kanunda destek veren Cumhuriyet Halk Partisi oldu. Buyur önle, hükümetsin, vali emrinde, kaymakam emrinde, ordu emrinde, emniyet emrinde neden engelleyemiyorsun? neden faturayı anneler çekiyor? neden annelerin gözlerinden yaş akıtıyorsun. Sadece terör mü? dış politikada da çuvalladın. Mısır, bizim kadim dostumuz, Mısır halkıyla bizim ortak tarihimiz var neden düşman oluyoruz, Suriye’yle 3 milyon mülteci var, sorumlusu kim? her vatandaşımın bu soruyu kendi vicdanına sorması lazım. Suriye’de akan müslüman kanının sorumlusu kim bir sorsun kendisine.

CHP YAPSAYDI KIYAMET KOPARDI

İsrail’le kavga ettiler, sonra tıpış tıpış gidip İsrail’in her dediğinin altına imza attılar. 9 Vatandaşımız uluslararası sularda öldürüldü, dediler ki ‘Gazze Ablukası Kalkmadan Barış Olmaz’ abluka aynen devam ediyor, ayrıca İsrail şart öne sürdü. 9 Vatandaşın açtığı davaları geri çekeceksiniz, kanun çıkaracaksınız. Bizimkiler gitti kanun çıkardılar. Bunu CHP yapsaydı emin olun Türkiye’de kıyamet kopmuştu.

MEMLEKETİN İTİBARINI 20 MİLYON DOLARA SATTILAR


Her cuma namazından sonra tüm camilerde eylemler olurdu. Geçmişte o eylemleri yapanlara soruyorum sizde vicdan var mı? Memleketin itibarını İsrail’e 20 milyon dolara sattılar.

İNÖNÜ’YE KÜÇÜK SANDALYE AYIRMIŞLARDI

Size bir olay anlatayım değerli arkadaşlarım bugünlerde Lozan’dan bahsediyorlar ya, bizim büyükelçiyi çağırdılar düşük seviyeli bir tabure verdiler, kendileri yüksekte oturdular. Hiç bir tepki gelmedi, ama İnönü ne yaptı? Lozan’a gitti, toplantının yapıldığı salona girer bakar herkesin sandalyesi aynı kendisine tahsis edilen saldalye küçük bir saldalye, Der ki ‘Neden küçük bir sandalye?’ , ‘Aynı ebatta sandalye bulamadık’ derler. İnönü salonu terk eder, Aynı ebatta sandalye bulduğunuz zaman salona gelirim der. Sen Büyükelçini gönderirsin düşük tabureye oturturlar, gıkın dahi çıkmaz kalkarsın Lozan’a laf edersin. İnsanda biraz tarih bilgisi olur. Atatürk’ün büyük nutkunun ilk 50 sayfasını okusunlar yeter.

CUMHURBAŞKANI BOŞ SIRALARA KONUŞMAMALI

Eskiden Türkiye , tüm ortadoğuda başvurulan bir ülkeydi, bugün dışlanan bir Türkiye var. Benim ağrıma gidiyor, onların ağrına gitmiyor, Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı BM’de boş sıralara konuşmamalı. “

DEVAM EDECEK


Kamupersoneli.net – ANKARA