Gündem

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Hükumete Rica!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Düzce’nin Akçakoca İlçesine bir ziyaret gerçekleştirdi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu ziyaret kapsamında bir konuşma yaparak bölgenin ana geçim kaynağı olan fındık ile ilgili açıklamalarda bulundu.

”FINDIK FİYATINI ÖNCE TÜRKİYE AÇIKLAMALI”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yapmış olduğu konuşmasında Türkiye’nin fındık üretiminde bir numara olduğunu hatırlatarak fındık fiyatlarını ilk olarak Türkiye’nin açıklaması gerektiğini ifade etti. “Bütün Karadeniz’de olduğu gibi. Rize hariç, orada çay var. Buraya kadar gelen büyük bir şerit var. Bu şeridin tamamı fındıkla geçiniyor. Fındığın bir özelliği var. Fındıkta Türkiye, dünyada bir numara. Eğer dünyada bir numara isek, fındık konusunda söylenecek ilk sözü Türkiye söylüyorsa, fındık fiyatını önce Türkiye’nin, hükümetin açıklaması lazım. Geçen yıl fındık fiyatı 13 liraya kadar çıktı, şimdi 8 liraya kadar düştü. Az önce ziraat odasından bir arkadaşla görüştüm. Fındığın kilogram maliyetinin 7,70 lira olduğunu söyledi. Eğer bir fındığın kilosunun maliyeti 7 lira 70 kuruşsa ve bugün fiyat 8 liraya düşüyorsa bu fındık üreticisini ranta teslim etmek demektir. Bir şekliyle fındık üreticisini ölüme terk etmektir.”

”BENİM HÜKUMETTEN RİCAM”

CHP Lideri Kılıçdaroğlu konuşmasında ayrıca fındık fiyatlarının yakından takipçisi olacağını belirterek şu açıklamaları gerçekleştirdi. “Ben de olacağım, Parlamento’daki arkadaşlarım da takipçisi olacaklar. Fındık üreticisinin başka bir gelir kaynağı yok. Onunla çocuklarını okutuyor, ailesini geçindiriyor, onunla üniversiteye giden çocuğunun masrafını karşılıyor, onunla kendi sosyal güvenlik primini ödüyor. Aslında bu üretim bir nimettir ve bu nimetin de hakkının verilmesi lazım. Siz nasıl bu işin takipçisiyseniz ben de takipçisi olacağım. Benim birinci ricam hükümetten, sen ben kavgasını bırakalım. Vatandaşın derdi var, buradaki vatandaşın derdi, ‘Benim fındığımın kilosuna kaç lira fiyat vereceksin. Bir an önce açıkla, beni kurda kuşa teslim etme.’ Sizin kurda kuşa teslim olmamanız lazım. Çoluğunuz çocuğunuz var, kimseye muhtaç edilmemeniz gerekiyor sizin. Alın teriyle üretiyor ve kazanıyorsunuz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA