Gündem

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Belgeleri Uzaydan Almadım

İstanbul’da düzenlenen ‘Eşitlik Adalet Kadın Zirvesi’ne katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gündemde yer alan konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, son günlerde gündeme damgasını vuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında iddia edilen belgeleri nereden alındığına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğluna yöneltilen belgeleri nereden aldınız sorusuna, belgeleri ülkeyi sevenlerin verdiğini belirterek, FETÖ’cülerin vermediğini belirtti.

Ahlaki Bir Sorun Söz Konusu

CHP Lideri Kılıçdaroğlu yapmış olduğu açıklamalarında Reza Zarrab davasına da değinerek; “Haysiyetli insanların Zarrab davasından sonra bulundukları makamlardan ayrılması lazım, haysiyetli insanların. Olay Türkiye’de oluyor, hepimiz olayı biliyoruz, olayı kapatıyoruz. Şimdi Amerika’da yargılanıyor, bizim bakanlar burada, rüşvet alanlar burada. Beni üzen bu, beni kahreden bu. Man Adası olayı şöyle önemli; vatandaşına dönüp diyeceksiniz ki ‘vergi ver’… Evde musluğu açtığınız andan itibaren kadın beş çeşit vergi ödüyor. 

Ama Ankara’daki beylerin çocukları Türkiye’de vergi ödememek için başka ülkelere gidip şirket kuruyorlarsa burada bir ahlaki sorun var. Şimdi bir adımımız kaldı, bir adım. O adımı da bugün yarın gerçekleştireceğiz. Ondan sonra daha farklı bir şekilde toplumun önüne çıkacağız. Ben şimdiden bir şey söylemeyeyim; dediğim gibi bir adım kaldı. Bir şey daha olması lazım. Onu da bugün yarın gerçekleştireceğiz” ifadelerine yer verdi.

Man Adası Olayı Ne Kadar Önemli?

CHP Lideri Kılıçdaroğluna yöneltilen Man Adasıyla ilgili soruya; “Man adası olayı şöyle önemli; vatandaşına dönüp diyeceksiniz ki ‘vergi ver’. Evde musluğu açtığınız andan itibaren kadın beş çeşit vergi ödüyor. Ama Ankara’daki beylerin çocukları Türkiye’de vergi ödememek için başka ülkelere gidip şirket kuruyorlarsa burada bir ahlaki sorun var. Ahlakın olmadığı bir yerde ne kadın-erkek eşitliği olur, ne adalet olur, ne insan hakları olur, ne insana saygı olur; çünkü orada sadece ve sadece kişisel çıkarlar olur” yanıtını verdi.

Bütün Stratejiler Tuttu Bir Adım Daha Kaldı

Belgelerin sahte olduğu iddialarına ilişkin yöneltilen soruya Kılıçdaroğlu, ilk açıklamadan bu zamana kadar bütün stratejilerinin tuttuğunu belirterek, bir adımının daha kaldığını ve o adımı da yarın gerçekleştirileceğini vurguladı.

Belgeleri Uzaydan Almadım

CHP Lideri Kılıçdaroğlu belgelere ilişkin açıklamasında; “Bunları veren bir insan tabii. Uzaydan almadım. Bunlar bize geldi diye hemen ortaya çıkmadık. Baktık, araştırdık, doğrulattık. FETÖ’cüler mi verdi? Yok efendim ilgisi yok. Bu ülkede, bu ülkeyi seven, bu ülkenin çıkarlarını milyonlarca bürokrat var. Onlar yurtsever insanlar. Haksızlıklara tahammül edemeyen insanlar var” sözlerine yer verdi.

‘Haysiyetli İnsanların Makamlarından Ayrılması Lazım’

Reza Zarrab davasına ilişkin konuşan Kemal Kılıçdaroğlu; “Haysiyetli insanların, Zarrab davasından sonra bulundukları makamlardan ayrılması lazım, haysiyetli insanların. Düne kadar Zarrab’ı devlet protokolüne oturttular. Bir de biliyorsunuz Fesli Deli Kadir vardı o da devlet protokolündeydi. Şimdi Zarrab düşman oldu; çünkü itirafçı oldu. Adam rüşvet vermiş. Hepimiz biliyoruz rüşvet verdiğini. Rüşvet alanlar da belli, koruyanlar da belli. Onun için dedim haysiyeti ve onuru olanların görevlerinden ayrılması lazım.

Bu Ülkenin Adaleti Yok Mu?

Hırsızlık meselesi bir Türkiye meselesi değil. Her vatandaş hangi partiden olursa olsun bir rüşvet olayı var, bunun bitmesini istiyoruz. Beni üzen nokta olay Türkiye’de oluyor, hepimiz biliyoruz. Olayı kapatıyoruz… Şimdi ABD’de yargılanıyor, bizim bakanlar, rüşvet alanlar burada. Beni kahreden bu. Bu ülkenin adaleti, mahkemesi yok mu? O dosyalarda ‘burada bir şey yoktur’ diyen savcılar, davaları kapatan hakimler… Gelecekte çocuklarına hesap veremeyecekler. Emin olun o çocuklar babalarından utanacaklardır” şeklinde konuştu.

Kamupersoneli.net – ANKARA