Gündem

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Ben Şehidin Hakkını Savunuyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamalarında Tunceli’de şehit olan askerlerimiz hakkında değerlendirmelerde bulundu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamalarının detaylarını kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU’NUN AÇIKLAMALARI

Tunceli’nin Nazimiye ilçesinde, yani benim ilçemde iki askerimiz donarak şehit olduğunu hatırlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehidin babası ile konuştuğunu ve şehidin babasından şu bilgiyi aldığını ifade etti:

“Hiç kimse aramamış. Mezarlıklar müdürü arıyor, ‘oğlunuz donarak öldü dolayısıyla biz mezarını hazırladık”

İçinde derin bir vicdan acısı yaşadığını ifade eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açıklamalarında “Nasıl olur da böyle bir şey olur? 21’nci yüzyıldayız, nasıl olur da iki askerimiz donarak şehit olur? Bunun hesabını birilerinin vermesi lazım. Yanlış mı söylüyorum? Ben şehidin hakkını, annenin, babanın hakkını savunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

Tüm bunların yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kendisinin ve partisinin şehitler arasında ayrım yapmadığını vurgulayarak “Şehit; siyasi görüşü, kimliği, dili, doğduğu yer ne olursa olsun bu ülke için hayatını vermişse başımız üstünde yeri vardır.” dedi.

KAMUPERSONELİ.NET