Gündem

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Bu Sistemin Freni Yoktur

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Amasya Tamimi’nin yazıldığı Saraydüzü Kışla Binası Milli Mücadele Müzesi ve Kongre Merkezi’ni gezdikten sonra kent meydanında düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Sistemi hakkında yaptığı açıklamasında “Bu sistemin freni yoktur” dedi. Kılıçdaroğlu’nun açıklaması ise şöyle;

“Bütçeleri gelir, gensoruları gelir, soru önergeleri gelir, hesap verirler. Sizin bir sorununuz çıkar tapuda, nüfusta başka bir yerde, Ankara’ya atlar gidersiniz milletvekiliyle görüşürsünüz. ‘Benim bu sorunumu çöz’ diye. O da açar bakanla görülür. Sorun çözülür çözülmez, oturursunuz en azından Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir çay kahve içersiniz. Yeni modelde ne bakanlar ne de başkan yardımcılarının hiçbirisi milletvekili değil. Ama hepsinin milletvekili gibi dokunulmazlığı olacak. Hiçbirisi Türkiye Büyük Millet Meclisine hesap vermeyecek. Allah aşkına hangi partiden olursa olsun, bütün vatandaşlarının sağduyusuna sesleniyorum. Biz 550 milletvekilini niye Meclise seçip gönderiyoruz? Bunların içinden bakan olacak bir adam yok mu yani? Niye dışarıdan atanıyor. Millete mi güvenmiyorlar? Hani ‘milli irade, milli irade’ diyorlar. Milli irade milletvekili seçti. İçlerine bak, kendi partinden yetkili, gerçekten konusunda uzman pek çok milletvekili var, getir bakan yap. Olmaz, başkalarını yapacağız.”

Kamupersoneli.net – ANKARA