Gündem

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Halka Güvendiğimiz İçin AYM'ye Gitmedik

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı bir TV programında gündeme ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu açıklamasında “Hayır’ oyu kullananın da ‘evet’ oyu kullananın da başımın üstünde yeri vardır.” dediğini anımsattı.

“HALKA GÜVENDİK AYM’YE GİTMEDİK”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP’nin Anayasa değişiklik paketini Anayasa Mahkemesine götürmeme kararı hakkında da açıklama yaptı. CHP Lideri açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

 “Biz, Anayasa Mahkemesine gitmedik, halka güvendiğimiz için gitmedik, halkın sağduyusuna, ferasetine güvendiğimiz için gitmedik. Bu halk demokrasiyi savunuyor, bu halk demokrasi için bedel ödedi, bu halk demokrasi için idam sehpasına giden siyasilerin ardından gözyaşı döktü. Aynı tabloların bu ülkede yaşanmasını bir daha istemiyoruz.”

Ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıklamasında Fırat Kalkanı Harekatına da değindi. Kılıçdaroğlu, güvenli bölgenin gerekliliğine vurgu yaptı. Kılıçdaroğlu, “Türk ordusu Rakka’ya gitsin mi gitmesin mi? Gelin referandum yapalım. Bu kadar basit en hayati konu. Bizim çocuklarımız şehit düşecek.” dedi.

Kamupersoneli.net | ANKARA