Gündem

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan FETÖ Elebaşına Sert Tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e yönelik olarak sert açıklamalarda bulundu.

Konu ile ilgili olarak CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıklamalarında “Bir densiz ’15 Temmuz’u Atatürkçüler, ulusalcılar yapmış olabilir’ diyor. Sen ordudaki Atatürkçü paşaları ortağınla birlikte temizlemedin mi? Yine o dönemde de mazlumlara biz sahip çıktık.” ifadelerine yer verdi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

“Bodrum ve çevresinde bir deprem yaşadı ama belediyelerimiz, belediye başkanlarımız süratle olaya müdahil oldular. Bütün Bodrumlulara buradan geçmiş olsun dileklerimizi iletelim.”

“Bursa’nın Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçelerinde felaket yaşandı. Dolu ve yağış, tam bir felakete yol açtı. 95 bin 400 hektar arazi zarar gördü, 1350 çiftçi etkilendi. Kanun kapsamına felaketin alınmasını istediler. Zararın giderilmesi de milletvekilleri arkadaşlarımız tarafından TBMM’ye yansıdı.”

“İSRAİL İLE FİLİSTİN HALKLARININ KAVGA ETMESİNİ İSTEMEYİZ”

“Son günlerde Filistin yeniden kaynamaya başladı. Biz İsrail ve Filistin halklarının kavga etmesini istemeyiz ama İsrail hükümetinin Mescid-i Aksa’da ibadeti yasaklamasını asla ve asla kabul edemeyiz. Her hükümetin her inanca saygı göstermesi lazım. İsrail’in Mescid-i Aksa’da ibadeti yasaklamasını asla kabul edemeyiz. İsrail hükümeti Cenevre protokolünü ihlal etmemelidir. Bir sinagoga Türkiye’de, İstanbul’da saldırı düzenlemek insana saldırı düzenlemektir. Herkesin inancına saygı göstermek hepimizin ortak görevidir. Bir başka yerdeki olay dolayısıyla Türkiye’deki vatandaşlarımızı üzmek doğru değil. Kudüs hoşgörünün merkezi olmalıdır.”

Kamupersoneli.net – ANKARA