Gündem

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan Flaş Açıklama: Adaleti Mumla Arıyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi Grubunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yargı Reformu Stratejisi kapsamında TBMM Genel Kurulu’nda geçen hafta kabul edilerek yasalaşan ilk kanun paketine ilişkin açıklamalarda bulunarak “Adalet konusundaki düzenleme kabul edildi ama bu ‘Türkiye’ye adalet geldi.’ anlamında değil. Adaleti mumla arıyoruz. Adaleti buluncaya kadar da bizim mücadelemiz devam edecek.” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NUN AÇIKLAMALARI

Kılıçdaroğlu açıklamalarında söz konusu yargı paketinin kabul edilerek yasalaşmasına rağmen şafak vakti evlerin basıldığını ve tutuklamaların yapıldığını belirterek şöyle devam etti:

“Bunun adı işkencedir. Adalet böyle bir şey değildir. Adalet, savcı soruşturma açabilir, açar telefonu ‘şu saatte gelin.’ diyebilir. Neden şafak baskını? Ailenin, küçücük çocukların önünde bir babaya ters kelepçe takılması hangi adalette, vicdanda vardır? O çocukların babalarına ters kelepçe takıldığını görmeleri adalet midir, ahlaki midir? Biz buna isyan ediyoruz.

Demokrasi diyoruz, düşünce açıklamak da suç oldu bu ülkede. Hangi adalet, hangi reformdan bahsediyoruz biz? Yargı bağımsızlığı olmadan, hakimin vicdanı olmadan bir ülkeye adalet gelmez. Hakim, talimatı saraydan alırsa o ülkeye adalet gelmez. Kanun falan bunların hepsi hikayedir. Önemli olan hakimin vicdanıdır, hukukun üstünlüğüdür, insan haklarıdır.”