Gündem

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan TBMM'ye İnegöl İl Olsun Teklifi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bir kanun teklifi verdi. CHP Lider Kılıçdaroğlu tarafından verilen kanun teklifine göre, Bursa’ya bağlı İnegöl İlçesi’nin il olması öneriliyor. Eğer, kanun teklifi TBMM’de kabul edilirse İnegöl Türkiye’nin 82. ili olacak.

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NDAN İNEGÖL İL OLSUN TEKLİFİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından “İnegöl Adıyla Yeni Bir İl Kurulması Hakkında Kanun Teklifi” adıyla TBMM’ye sunulan kanun teklifinin altında CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç ile CHP Bursa Milletvekilleri Lale Karabıyık, Ceyhun İrgil, Orhan Sarıbal, Erkan Aydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun imzası yer alıyor.

KANUN TEKLİFİNİN GEREKÇESİ

Söz konusu teklifin gerekçesinde ülkemizde yaşanan hızlı nüfus artışı be gelişen teknoloji nedeniyle temel ihtiyaçların karşılanmasının devletin görevi olduğu vurgusu yapıldı. Bu ihtiyaçların il sınırları içerisinde daha kolay ulaşılabileceği bildirilen gerekçe yazısında İnegöl’un konumsal durumu belirtilerek İnegöl’ün il yapılması gerektiği vurgulandı.

İnegöl’e dair genel bilgilerin de yer aldığı gerekçe yazısında; “Nüfusu, ekonomik, sosyal ve kültürel değerleri dikkate alındığında İnegöl il olmanın temel gereksinimlerini ve kamusal hizmetlerin yerinde kurulmuş merkezi idarenin il teşkilatlarınca karşılanması zorunluluğu açıkça ortaya koymaktadır. Bu kanun teklifi idari, ekonomik, sosyal ve kültürel nedenlerle hem bölge halkına hem de ülke ekonomisinin zenginleşmesine önemli katkılar sağlayacağı dikkate alınarak, Bursa ili İnegöl ilçesinin statüsünün il olarak değiştirilmesi amacıyla hazırlanmıştır.” ifadeleri kullanıldı. 

TEKLİF KABUL EDİLİRSE 82. İL İNEGÖL OLACAK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından verilen kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilirse İnegöl Türkiye’nin 82. ili olacak.