Gündem

CHP Lideri Kılıçdaroğlun'dan Başkanlık Sistemi Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet gazetesinden Abdülkadir Selvi’nin sorularına yanıt verdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlık sistemi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu söz konusu açıklamalarında oradaki başkanın büyükelçi bile tayin edemediğini bunun da tartışılması gerektiğini ifade ederek devasa kurumlar olduğunu o kurumların benzerinin Türkiye’de olması gerektiğini ifade etti.

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN AÇIKLAMALARI

Açıklamalarında isteklerinin demokrasi olduğunu ifade eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu Amerika’da başkanlık sistemi olduğunu ve en güzel sistemin orada olduğunu ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu konunun oturulup konuşulması gereken bir konu olduğunu ifade ederek açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Bizim istediğimiz demokrasi. Amerika’da başkanlık sistemi var değil mi? En güzel başkanlık sistemi Amerika’da. Oturalım konuşalım… Oradaki başkan büyükelçi bile tayin edemiyor. Onu da tartışalım. Devasa kurumlar var orada. O kurumların benzeri Türkiye’de de olmalı. Merkez Bankası’na müdahale etmeyecekseniz, Gelir İdaresi Başkanı’na ‘Şu benim rakibim bunun hesaplarını denetleyin, vergi açısından öbür rakibi değil onu koruyun derseniz bu olmaz.”