Gündem

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ndan Başbakan Yıldırım’a Çağrı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, Reza Zarrab ve Man Adaları konusundan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenmişti.

Kılıçdaroğlu, bu hafta grup toplantısında, kadınların seçme ve seçilme hakkına sahip olmasının 83. Yıl dönümü nedeniyle kadınlarla bir araya geldi. Grup toplantısında konuşma yapan Kılıçdaroğlu, Reza Zarrab davasına ilişkin Başbakan Binali Yıldırım’a bir çağrıda bulundu.

BAŞBAKANA ÇAĞRI

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında: “Aramızda tartışmalar olabilir, aramızda sert sözler olabilir ama Türkiye ile ilgili bir davanın ABD’de görülmesi beni rahatsız ediyor. Türkiye ile ilgili bir rüşvet olayının Amerika’da görüşülmesi doğru değildir. Başbakana açık,net ve samimi bir çağrı yapıyorum. Madem ki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bir soruşturma açtı, gelin parlamentoyu harekete geçirelim. Bu lekeyi biz temizleyelim. Başkalarının temizlemesine izin vermeyelim. “ dedi.

Ülkemizde demokrasi olduğuna değinen Kılıçdaroğlu açıklamasına: “Bizim ülkemizde demokrasinin olduğunu, bizim ülkemizde adaletin olduğunu, bizim ülkemizde rüşvet dağıtanın da rüşvet yiyenin de suçlandığını ve objektif olarak yargılanıp cezalandırıldığını bütün dünyaya duyuralım. İran nasıl yaptıysa biz de öyle yapalım. Açık, net ve samimi bir çağrıda bulunuyorum Gelin dosyayı yeniden açalım TBMM’de bir komisyon kuralım ve bu olayı ABD yargısına bırakmadan biz çözelim. Biz kendi pisliğimizi kendimiz temizleyelim. Başkalarına bırakmayalım. Bize yakışan budur.” sözleriyle son verdi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA