Gündem

CHP Meclis'e "Ek gösterge 4800'e çıkarılsın" kanun teklifini verdi!

Milletvekili Tanrıkulu, Meclis’e doktorların ek göstergesinin 4800’e, hemşire ve ebelerin ek göstergesinin ise 3600’e çıkartılmasını önerdi.

EMEKÇİLERİN EK GÖSTERGESİ ARTTIRILSIN

Koronavirüs salgını ülkemizde görülmeye başladığı andan beri en ön cepheden savaşan sağlık emekçilerinin ek göstergesinin arttırılması için CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Meclis’e kanun teklifi sundu.

CHP Meclis'e "Ek gösterge 4800'e çıkarılsın" kanun teklifini verdi!

EBE, SAĞLIK ÇALIŞANLARI, DOKTORLAR VE ÜNİVERSİTE MEZUNU OLMAYAN SAĞLIKÇILAR

CHP İstanbul Milletvekili Tanrıkulu, hazırlamış olduğu teklifte ek göstergesi 3000 olan ebe ve sağlıkçıların göstergesinin 3600’e, 3600 ek göstergesi olan doktorların ek göstergesinin 4800’e, 1500 ek göstergesi olan üniversitesi mezunu olmayan sağlıkçılarının ek göstergesinin ise 2300’e çıkartılması gerektiğini belirtti.

CHP Meclis'e "Ek gösterge 4800'e çıkarılsın" kanun teklifini verdi!

ADALETLİ OLAN EMEKLERİN KARŞILIĞINI VERMEKTİR

Koronavirüse karşı mücadele eden sağlık çalışanlarının canı pahasına çalıştığını ifade eden Tanrıkulu, şu açıklamayı yaptı:

“Cumhurbaşkanının da bizzat katılım gösterdiği sağlık çalışanlarını 3 gün boyunca aynı saatte alkışlayarak onurlandırma eylemleri tüm halktan karşılık bulmuş ve vatandaşlar bu şekilde teşekkürlerini iletmiştir. Bu noktada devlete düşen de sınıf ayrımı olmaksızın tüm varlıklarını ortaya koyan sağlık hizmetleri sınıfı mensuplarına ek göstergede de adaletli davranmak ve emeklerinin karşılığını vermektir”