Gündem

CHP Milletvekili Ağbaba: Taşerona Kadro ve Asgari Ücretin 1600 TL Olması CHP'nin Sayesinde

 Bartın’da düzenlenen CHP 36. Olağan İl Kongresi’ne katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba kongre kapsamında bir konuşma yaptı. 

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Ağbaba yapmış olduğu konuşmasında gündeme dair ve son günlerin adından sıkça söz ettiren konularından olan asgari ücret ile taşeron işçilerinin kadroya alınmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TAŞERON DÜZENLEMESİ VE ASGARİ ÜCRET CHP’NİN SAYESİNDE BU HALDE

Bartın İl Kongresi’nde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, OHAL sürecini eleştirdi. OHAL sürecinin devam etmesiyle Türkiye’de muhalefet yapılamayacağını söyleyen Ağbaba, OHAL’de kimsenin itirazda bulunamadığını iddia etti. OHAL konusunda yapmış olduğu değerlendirmelerinde ayrıca OHAL’in kaldırılmasıyla ilgili strateji yapacaklarını da ifade etti.

Veli Ağbaba konuşmasında ayrıca, taşeron işçi düzenlemesi sonucu kamu kurumlarında görevli işçilerin kadroya alınmasının ve asgari ücrette yaşanan artış sonucu 1600 lira olmasının CHP sayesinde olduğunu iddia etti. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın açıklamaları

“Türkiye’de insanlar 1600 liraya mahkum ediliyor. Kimse OHAL’den dolayı itiraz edemiyor, ses çıkaramıyor. Demek ki, OHAL asgari ücretin 1600 lira olması demekmiş. Ayrıca asgari ücret bugün 1600 liraysa herkes bilsin ki bunu CHP yaptı. ‘900 liralık asgari ücreti 1500 lira yapacağız.’ dedik, ‘Yapamazsın.’ dediler. Ne oldu, tökezleyince vermek zorunda kaldılar. Taşerona kadro verirse bile herkes bilsin ki o da CHP’nin sayesinde. OHAL olmasaydı, asgari ücret 2 bin lira olacaktı. Türkiye’de OHAL kaldırılmadığı sürece hiçbir farklı düşünene hayat hakkı yok. Biz önümüzdeki dönemle ilgili bütün stratejimizi OHAL’in kaldırılmasıyla ilgili yapacağız. OHAL kaldırılmadığı sürece muhalefet de yapamazsınız, sesinizi de çıkaramazsınız.”

Kamupersoneli.net – ANKARA