Gündem

CHP Milletvekili Böke'den Çarpıcı PYD Açıklaması

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, katıldığı bir televizyon programında gündeme ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’nin Afrin bölgesine düzenlenen Zeytin Dalı Harekâtına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ BÖKE’DEN ÇARPICI PYD AÇIKLAMASI

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Habertürk TV’de Kübra Par’ın programına katıldı. Katıldığı program kapsamında önemli gündem konularına ilişkin görüşlerini aktaran CHP İzmir Milletvekili Böke dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Katıldığı program kapsamında kendisine yöneltilen “Suriye’de PYD yapılanmasını terör örgütü olarak mı yoksa Kürtlerin temsilcisi olarak mı görüyorsunuz” sorusuna çarpıcı açıklamalarda bulunan CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, terör örgütü PKK’nın, Suriye’deki uzantısı olan PYD’ye terör örgütü diyemeyeceklerini ifade etti. 

PYD’te terör örgütü denmesi için yeterli istihbari bilgiye sahip olmadığını aktaran CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke konuya ilişkin şu sözleri söyledi. “Ne ben ne arkadaşlarım bir yapının terör örgütü olup olmadığına dair bir değerlendirme yapacak istihbari bilgiye ve kurumsal yapıya sahip değiliz”

Kamupersoneli.net – ANKARA