Gündem

CHP Milletvekili Didem Engin Genç İşsizlik ve GSS Sistemindeki Sorunları Gündem Getirdi

CHP’Lİ DİDEM ENGİN GENÇ İŞSİZLİĞİNİ VE GSS SİSTEMİNDEKİ SORUNLARI GÜNDEME GETİRDİ

TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yapan CHP İstanbul milletvekili Didem ENGİN, genç işsizliği ve Genel Sağlık Sigortası (GSS) sistemindeki sorunları gündeme getirdi.

Gençlerimizin en büyük sorununun işsizlik olduğunu belirten Didem ENGİN, ülkemizdeki genç işsizlik oranının %19.2 olduğunu söyledi. Her 5 gencimizden birinin işsiz olduğunu belirten Didem ENGİN, Hükümet’in kaynak yaratmak amacıyla bu genç işsizleri hedef seçerek, 2012’den itibaren her ay GSS primleri toplamaya başladığını hatırlattı. Meclis’ten geçen son torba kanunda muhalefetin tüm itiraz ve uyarılarına rağmen Hükümet’in GSS prim borçlarını silme işlemini 25 yaş ile sınırladığını belirten Didem ENGİN, bu düzenlemenin işsizleri ve ailelerini büyük hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

İşsizlerden talep edilen primlerin çok yüksek olduğunu hatırlatan Didem ENGİN, “Ödeyemeyenler için faiz işletiliyor, sağlık hizmetlerinden yararlanamıyorlar, muayene bile olamıyorlar” diyerek vatandaşların yaşadığı sıkıntıları vurguladı.

Konuşmasında, Hükümet’in işsizlikle mücadeledeki başarısızlığının faturasını gençlere çıkarmasının ne hukuka ne vicdana sığdığını söyleyen Didem ENGİN, “Gelir testi ve prim ödemelerindeki sorunları çözmek için GSS sisteminin Meclis’te kapsamlı bir şekilde ele alınması gerektiğini Hükümet’e tekrar hatırlatmak istiyorum” diyerek sözlerini tamamladı. 

Kamupersoneli.net olarak Genç İşsizlik sorunu ve Genel Sağlık Sigortası sistemindeki sorunlar hakkında sık sık haber yapıyoruz. Bilindiği gibi 25 yaşın üstünde olan kişilerin GSS borçlarının silinmemesi konusunun ayrımcılığa girdiği hakkında yaptığımız haber de gündeme bomba gibi düşmüş ve büyük ilgi görmüştü. 
 

Bir Yorum

  1. Biraz daha sert muhalefet lütfen.Tüm muhalefet toplu bir dava açamaz mı?10.000 küsür bocu olan var.Anayasaya hukuk kurallarına ve insan haklarına tamamen aykırı bir yasadır.Bu başlangıç olsun teşekkürler.