Gündem

CHP Milletvekili İnce'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Para Eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce, resmi Twitter hesabı üzerinden bazı paylaşımlarda bulundu. Yapmış olduğu paylaşımlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamalarını eleştiren CHP Milletvekili Muharrem İnce sert eleştirilerde bulundu.

CHP MİLLETVEKİLİ İNCE’DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A ELEŞTİRİ

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “bazı işadamlarının varlıklarını yurt dışına kaçırma girişimlerine izin vermeyeceğiz, bu vatana ihanettir.” sözlerini hatırlatarak bu sözlerin 24 saat içinde değiştiğini söyledi. 

Paranın talimatla yer durmayacağını veya yer değiştiremeyeceğini aktaran CHP Milletveki İnce para için hukukun üstünlüğü lazım dedi. Paranın yurtdışına çıkışının engellenmesinin ekonomiye ihanet olduğunu savunan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin konuya dair paylaşımları şu şekilde,

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin paylaşımları

“1- AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan “bazı işadamlarının varlıklarını yurt dışına kaçırma girişimlerine izin vermeyeceğiz, bu vatana ihanettir.” dedi. 

2- Muş’ta sarf ettiği bu sözlerin üzerinden 24 saat geçmeden “isteyen herkes parasını yurt dışına çıkarabilir, sermaye hareketlerinin sınırlandırılmasına yönelik bir talimatım olmamıştır” diyerek kendisini düzeltti. 

3- Bir ülkede para talimatla durmaz, para talimatla yer değiştirmez. Para için hukukun üstünlüğü, güven ve istikrar gerekir. 

4- Mehmet Şimşek’in Türkiye küresel sistemden 210 milyar dolar kaynak bulacak dediği bir dönemde her konunun uzmanı AKP Genel Başkanı’nın karnından konuşması kaçmayacak parayı kaçırır, gelecek parayı ise getirmez. 

5- Paranın, Sermayenin yurt dışına çıkışını yasaklamayı bırakın söylemeyi ima etmek dahi bu ülke ekonomisi için ihanettir. Paranın çıkamayacağını söylemek paranın girmeyeceğini göze almak demektir. 

6- İhanet-i vataniye edebiyatı ile esas ihanete kimin sözlerinin yol açabileceği ortaya çıktı, ekonomi bilenler kendisini uyardı ve çark etti, iyi ki çark etti! Yoksa bu kafa ile sonumuz felaket.”

Kamupersoneli.net – ANKARA