Gündem

CHP Milletvekili Muharrem İnce'den İttifak Eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi  Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Aksaray’da bazı açılış etkinliklerine katıldı. Katıldığı etkinlikler kapsamında bir konuşma yapan CHP Yalova Milletvekili İnce bazı açıklamalarda bulundu. 

Özellikle son günlerde Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin üzerinde çalıştığı ittifak çalışmalarını değerlendiren Muharrem İnce söz konusu ittifak konusunu eleştirdi.

CHP MİLLETVEKİLİ İNCE’DEN İTTİFAK ELEŞTİRİSİ

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce açılış etkinliğinde yapmış olduğu konuşmasında ittifak çalışmalarını eleştirerek AK Parti ve MHP ittifakında YSK’nın da olduğunu ileri sürdü. Konuya dair çıkarılan kanun ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi  Yalova Milletvekili İnce, konuya dair örnekler vererek durumu açıkladı.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin ittifak çalışmalarına ilişkin konuşmasında, ”Bugünlerde bir ittifak almış başını gidiyor. Bu ittifak ne? AKP, MHP, YSK ittifakı; üçü bir araya gelmiş, 26 maddelik bir kanun. Bakın neler düşünülüyor anlatayım: Bir parti yüzde 9.5 oy aldığında baraja takılıyor mu, takılmıyor mu? Yüzde 10’un altında oy alırsa baraja takılıyor. Şimdi aldıkları kanunda yüzde 3 oy alsa baraja takılmıyor” ifadelerini kullandı.

‘BİZ MİLLETLE İTTİFAK YAPACAĞIZ’

Yapmış olduğu konuşmasında ayrıca son günlerin en çok konuşulan konularından olan çocuklara cinsel istismar konusuna da değinen Muharrem İnce ”Toplumun kabul etmediği bir kötü olayda caydırıcı bir ceza verilmesi gerekiyor ve suçun tekrarını önlemek lazım. Suçun tekrarını önlemek için caydırıcı ceza gereklidir.” dedi. 

Yapmış olduğu konuşmasının sonunda tekrar ittifak konusuna vurgu yapan Cumhuriyet Halk Partisi  Yalova Milletvekili İnce ”Onlar ittifak yapsın MHP’yle, YSK ile yapsınlar, biz milletle ittifak yapacağız” ifadelerini kullandı.

Kamupersoneli.net – ANKARA