Gündem

CHP Referandumun İptal Edilmesi Talebini YSK'ya İlletti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP’li milletvekilleriyle halk oylamasının iptali istemli dilekçeyi Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) verdi. Ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan çıkışta basın mensuplarına çeşitli açıklamalarda bulundu. Bülent Tezcan açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

“MÜHÜRSÜZ SEÇİME DÖNÜŞMÜŞTÜR”

“Devlet kampanyasını yürütenler baskı ve tehditle alamadıkları sonucu en son oy kullanma ve sayım döküm esnasında YSK’yı devreye sokarak alma yoluna gitmiştir. Bu seçim, tarihimize bir yeni seçim türünü daha eklemiştir. O seçim türü de mühürsüz seçim olarak anılacaktır. Tarihimizde sopalı seçimleri görmüştük. Bu seçim ne yazık ki meşruiyeti olmayan bir mühürsüz seçime dönüşmüştür.”

“İTİRAZ DİLEKÇESİ VERDİK”

“Bu şekliyle kesinleşince meri olabilir, yürürlüğe girebilir ama hiçbir zaman meşru olmayacaktır. İşte bu sebeple sonuçlar henüz kesinleşmeden bütün hukuk yollarını kullanarak, meşru olmayan bu uygulamaya yine hukuk yoluyla son vermek üzere YSK’ya itiraz dilekçesi verdik. Halk oylamasının iptalini istiyoruz. Gelinen bu tabloda halk oylamasının meşruiyetini sağlayacak tek şey bu oylamanın iptalidir.”

“HALK OYLAMASININ İPTAL EDİLMESİDİR”

“Bu seçimin sayımları yenileyerek düzelmesi mümkün değil. Yapılması gereken, meşruiyetini yitiren bu halk oylamasının iptal edilmesidir. Bunun dışındaki bir yol kamu vicdanını rahatlatmayacak.”

Kamupersoneli.net – ANKARA