Gündem

CHP Sözcüsü Tezcan: Her 5 Gençten Biri İşsiz, 400 Bin Atanamamış Öğretmen Var

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen MYK toplantısının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan açıklamalarda bulundu.

Gündeme dair yaşanan olayları değerlendiren Bülent Tezcan ekonomi konusunda hükümeti eleştirdi.

‘BU NASIL BÜYÜME, DOLAR 4 LİRAYA GELDİ’

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalara yönelik eleştiride bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan açıklanan büyüme rakamlarında oynama olduğunu öne sürdü.

Günlük yaşamda büyüme dair işaretler olmadığını ifade eden CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu. 

“Bu iktidar rakamlarla oynama, rakam cambazlığı konusunda çok maharetli bir iktidar bunu biliyoruz. Önce hesaplama yöntemini değiştirdiler ve hormonlu büyüme ile tanıştırdılar Türkiye’yi. Hiç birimizin günlük yaşamında iyiye dönük etkileri olmayan ama rakamsal olarak büyüdüğümüzü gösteren rakamları gösterme konusunda maharetliler. En son 7.4 büyüme dendi. Bu nasıl bir büyüme? Dolar 4 liraya geldi.”

”HER 5’TEN BİTİ İŞSİZ, ATANAMAYAN 400 BİN ÖĞRETMEN VAR”

Ekonomiye ilişkin açıklamalarında işsizlik rakamları ile örnek veren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan işsizlik oranının yüzde 11 ve enflasyon oranın da yüzde 12 olduğunu söyledi. 

Türkiye’de 6 milyon işsiz ve 16 milyon yoksul vatandaş olduğunu belirten Bülent Tezcan her 5 gençten biri işsiz. 400 bin atanamamış öğretmen var dedi. 

”İşsizlik yüzde 11. Enflasyon yüzde 12. Çift haneli enflasyon ve işsizlik ile boğuşuyoruz. 6 milyon işsiz 16 milyon yoksulun olduğu bir Türkiye yarattılar. Benzin 6 liraya dayandı. Çiftçi, emekli, işsiz, yoksulluk büyümeden pay alamamış ama sözde büyüyoruz. Böyle bir tablo ile toplumu aldatmaya devam ediyorlar. Her 5 gençten biri işsiz. 400 bin atanamamış öğretmen var. Dolar bazında yüzde 1.35 küçülmüşüz. ‘Bu nasıl bir büyüme?’ diye soruyoruz”

Kamupersoneli.net – ANKARA