Gündem

CHP TRT’ye usulsüz personel alımını sordu! TRT Kamuoyunu ilgilendirmez dedi

Devlet kurumunun tek resmi radyo ve televizyon kurumu olan TRT, kendi bünyesine aldığı personellerin alımına ilişkin liyakat esaslarının sorulmasını reddetti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Mahmut Tanal, TRT personelinin sayısı, personelin cinsiyetlerine göre sayıları, çalışanların öğrenim durumları, üniversite mezunu olanların kaçının iletişim fakültesi mezunu olduğu ve iletişim fakültesi mezunu dışındakilerin hangi fakülte mezunu olduğuna ilişkin, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında bilgi verilmesini talep etti. TRT Genel Müdürlüğü, Tanal’ın bilgi edinme başvurusunu, “Kamuoyunu ilgilendirmediği” gerekçesiyle reddetti.

TRT’DEN SKANDAL CEVAP

Ancak TRT Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı, CHP’li Tanal’ın bilgi edinme başvurusunu, “Kamuoyunu ilgilendirmediği” gerekçesiyle reddetti. Söz konusu maddede, “Kurum ve kuruluşların, kamuoyunu ilgilendirmeyen ve sadece kendi personeli ile kurum içi uygulamalarına ilişkin düzenlemeler hakkındaki bilgi veya belgeler, bilgi edinme hakkının kapsamı dışındadır. Ancak, söz konusu düzenlemeden etkilenen kurum çalışanlarının bilgi edinme hakları saklıdır” deniliyor.

CHP’Lİ TANAL: SORGULAMAK BENİM GÖREVİM

TRT’nin 25’inci madde ile, başvurusunun Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamına girmediğini savunup sorularını cevapsız bırakması, CHP’li vekil Mahmut Tanal’ın tepkisini çekti.

Tanal, kamu kurum ve kuruluşlarında liyakatin esas alınıp alınmadığını, usulsüz personel istihdamının yapılıp yapılmadığını sorgulamanın milletvekilinin görevi olduğunu belirterek, “Benden vergiyi alacak, parayı alacak ama ‘beni kontrol etmeyeceksin’ diyecek, ‘sana ne’ demeye getirecek. Yok öyle yağma! Personelin liyakatini sorgulamak milletvekilinin görevidir. Adam kayırma var mı yok mu, liyakate göre çalışılıyor mu çalışmıyor mu, bunu sorgulamak görevimdir” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum

  1. şu anda nereye usulüne göre adam alınıyorki en basit şirkete bile AKP ilçe başkanından telefon gelmezzse almıyorlar ülkeyi öyle hale getirdiler ki torpili olmayanın yaşamaya hakkı bile yok inanmazsaınız DİVRİĞİ ilçe başkanına sorun hemde bu adam FETO dan ilk alınanlardan sonra nasıl yaptı ise kendini aklamış şu anda kamu da ne kadar müdür şef varsa bir çoğu pislik içinde özellikle de TCDD hizmet satın alma adı altında hepsi bir şirketin gizli ortağı haline gelmiş 1000 tl lik iş bile yüzbinleri bulan fatura karşılığı yapılıyor yazık ülke ne hale gelmiş

  2. 696 KHK LI İŞÇİLER KAMUDA ENFLASYON FARKI ALAMAYAN TEK GRUPTUR.. İŞÇİLERE ACİLEN GERİYE DÖNÜK OLARAK 2018 YILI ENFLASYON FARKLARI VERİLMELİDİR.. BİZLER ÜVEY EVLATMIYIZ ?? 12 MİLYON EMEKLİYE VAR.. 3,5 MİLYON MEMURA VAR.. 200 BİN GERÇEK İŞÇİLERE VAR 696 KHK LILARA YOK NEDEN ??