Gündem

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce Genel Başkanlığa Aday Olacağını Açıkladı

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar hakkında Cumhuriyet Halk Partisi’nde, ihraç talebi toplantısı düzenlendi. CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, anayasa değişikliği halk oylamasının ardından bazı açıklamalarda bulunarak dikkatleri üzerine çekmişti. 

FİKRİ SAĞLAR’IN İHRAÇ TALEBİ TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Mersin Milletvekili Sağlar’ın, referandum sonrası yapmış olduğu açıklama şu şekildeydi, “Ben kendi düşüncemi söylüyorum bu yönetimle gitmez, bu yönetimle gitmediğini zaten kendileri de, toplum da biliyor. AK Parti, CHP’yi kontrollü bir muhalefet olarak tutmaya çalışıyor. Emekçileri ve halkı sahiplenecek bir parti gerekiyor, o da CHP. CHP’ye güvenmek gerekiyor. Toplumda herkesi toparlayacak bir CHP gerekiyor, bir sol parti gerekiyor. Ve bunları cesaretle söyleyecek, toplumun arkasında güçlü bir birikim sağlayacak ve herkesin anlayışını güçlendirebilecek bir yönetim anlayışı gerekiyor. Bugünkü kadrolarla bu iş yürümüyor görünen o. Mesela ‘Sine-i millete dönelim mi, dönmeyelim mi’ tartışması gündeme getirildi, birisi dönelim diyor, diğeri hayır diyor. Cesaretten önce bir kararlılık gerekiyor. Önce karar vermeniz gerekiyor. Şimdiye kadar gördüğüm o ki, biz korkak bir siyasetin içerisindeyiz. CHP içerisinde kan değişimi gerekiyor”

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NDAN ELEŞTİRİ

İhraç talebi toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Saray düğmeye bastı, bazı milletvekili arkadaşlarımız da buna alet oldu” ifadelerinde bulunarak, parti içi muhalefeti eleştirdi. Bu ifadeler üzerine CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

MUHARREM İNCE SOSYAL MEDYA HESABINDAN YANIT VERDİ

Sosyal medya hesabı üzerinden Muharrem İnce şu ifadelerde bulundu. 
“Saray düzenine muhalefet edersen dış mihrakların, basiretsiz CHP yönetimine muhalefet edersen sarayın adamısın. Alayınıza Hayır.”  
“Bana Sarayın talimatıyla hareket ediyorsun diyen kişinin alnını karışlarım, dünyayı dar ederim, basiretsizliğinizi iftirayla kapatamazsınız”

”YETERLİ İMZA TOPLAYABİLİRSEM ADAY OLACAĞIM”

Ayrıca, Habertürk Haber Merkezi’nden Didem Arslan Yılmaz’a konuşan Muharrem İnce çok önemli bir açıklamada bulunarak, yeterli imza toplayabilmesi halinde aday olacağını açıkladı. Muharrem İnce’nin konuya ilişkin açıklamaları şu şekilde, ”CHP’de ‘aday olacağım’ demekle aday olunmuyor. Kurultay delegelerinin yüzde 10’unun imzasıyla aday olabilirsiniz. 1200 desek 120 imzayla aday olursunuz. Vermezlerse aday olamazsınız. Verirlerse aday olacak mısınız diye soruyorsanız, tabii ki olacağım. Seçmen partinin mülkü değildir. Yani yüzde 25 çantada keklik değildir. Seçmene tıpış tıpış sandığa götürme şansınız yok. Sürekli ikna edilmesi, kazanılması gerekendir. Sadece parti içinde seçim kazanma yarışında değilim. Türkiye’de seçim kazanma yarışındayım. Delegeyi ikna etmek önemli değil, milleti ikna etmek önemli.”

Kamupersoneli.net ANKARA