Gündem

CHP'li Aksünger'den Sine-i Millet Kararına İlişkin Açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger bir basın toplantısı düzenledi. Erdal Aksünger basın toplantısında halk oylamasında yaşananları vicdanen ve hukuksal olarak kabullenmediklerini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger basın toplantısında Sine-i Millet kararına ilişkin de bir açıklama yaptı. Konu ile ilgili olarak Erdal Aksünger’in açıklamaları şöyle oldu;

“HAYIRLI OLMAYABİLİR”

“(Sine-i millet) CHP’nin buna karar vermesi halinde bu siyasi meşru alanın dışında mücadele etmeyi gerektirecektir. Başka türlü bir mücadele alanına gidiyorsunuz anlamına gelir ki onun sonu pek hayırlı olmayabilir. Eğer CHP grubu istifa ederse AKP’nin de belki ekmeğine yağ sürmekten başka bir şey olmayacaktır. Çünkü orada nispi seçimlere gidecektir. O zaman biz istifa etmişsek nispi seçimler konusunda da katılmama kararı alman lazım. O zaman CHP’siz bir parlamento oluşacak. Bunları teknik olarak anlatıyorum. Hukuk dahilinde bütün mücadelemizi vereceğiz. Onun dışında başka konuda ısrar edenlere de gerekli bütün cevabı verecek yüreğimiz, aklımız var.”

“KABUL ETMEMİZ PEK MÜMKÜN DEĞİLDİR”

“Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Bundan sonraki süreçte de kabul etmeyeceğiz. Hangi mücadele alanı varsa o konuda mücadelemizi devam ettireceğiz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA