Gündem

CHP’li Kaya: Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 üniversiteye liyakate değil siyasete göre rektör ataması yaptı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 27 Temmuz Resmi Gazetede yayımlanan rektör atamaları hakkında bazı açıklamalarda bulundu. 11 Üniversiteye yapılan rektör ataması ile ilgili yaptığı açıklamalarında liyakat vurgusu yapan CHP’li Kaya, atanan rektörler içerisinde AKP’den milletvekili aday adayı ve belediye başkan adayı olarak gösterilmiş fakat seçilemeyen isimlerin olduğunu söyledi.

Üniversitelerin özerkliğini tamamen kaldırmaya yönelik bir atama yapıldığını iddia eden CHP’li Yıldırım Kaya şunları söyledi;

SİYASETE GÖRE REKTÖR ATAMASI

‘’Bütün yetkileri elinde toplayan “tek adam” siyasi kadrolaşmayı hedefleyen atamalar yapmaya devam ediyor. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13’üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2’nci, 3’üncü ve 7’nci maddelerine göre; AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 üniversiteye liyakate değil siyasete göre rektör ataması yaptı’’ dedi.

Kaya ayrıca Erdoğan’ın YÖK kaldırılsın isteklerini hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti;

İktidara gelmeden önce YÖK kaldırılsın, rektörler seçimle gelsin diyenler; mevcut sistemin gerisinde düzenlemeler yaparak, üniversitelerin özerkliğini tamamen ortadan kaldırdı.

AKP Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan daha önce de eski milletvekillerini ve milletvekili adaylarını rektör olarak atamıştı. Son atamalarda da AKP’de milletvekilliği yapmış, milletvekili ve belediye başkan adayı olmuş ya da AKP’ye yakın isimler rektör olarak atanmış’’ dedi.

Bir Yorum

  1. Kamu yönetimi mezunuyum kamu yönetimi mezunlarına kadro açılmasını istiyoruz Kamu yönetimi mezunlarına ağırlık verilmelidir sesimizi duyun artık lütfen destek verin arkadaşlar farklı kurumlarda farklı alan sınavları açılmasını bekliyoruz lütfen destek olun bizlere farklı kurumlarda farklı kadrolar açılmalıdır müfettişlik uzmanlık müsteşarlık müdürlük şube müdürlüğü oda başkanlığı genel başkanlık denetmenlik daire başkanlığı bölge müdürlüğü danışmanlık hakimlik kaymakamlık başdanışmanı başdenetçi gibi sınavlar açılmalıdır lütfennnnnnnnn gerçekten bekliyoruz lütfennnnnnnnn