Gündem

Çığ faciasında ölü sayısı 41'e yükseldi! Tehlike devam ediyor

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, dün gerçekleştirdiği basın toplantısında Van’da düşen çığ faciasından sonrasında çığ altında kalan 2 kişiyi kurtarma çalışmalarının hala devam ettiğini belirtti. Her türlü tehlikeye karşı bölgede yapay patlatma yapan ekipler, 3 kişinin cansız bedenine ulaşmıştı. Toplamda 41v kişinin hayatını kaybettiği faciad, çığ altında kalan 2 itfaiye askerinin olduğu tespit edildi. Bu yüzden ara verilen arama kurtarma çalışmaları tekrar başladı. 

ÇIĞ BÖLGESİNE GİRİŞ YASAK

Bahçesaray kara yolundaki Yukarınarlıca Mahallesi’nde önlem alan jandarma ekipler, güvenlik nedeniyle vatandaşların çığ bölgesine gitmesine izin vermiyor. Çevre illerden Bahçesaray’a gönderilen çok sayıda 112, UMKE, AFAD, Kızılay ekipleri köyde hazır bekletiliyor. Bölgede toplamda 180 personel, 23 araç ve 1 Mobil Koordinasyon Merkezi görev yapıyor.

“TEHLİKE DEVAM EDİYOR”

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez bir açıklama yaptı. Bölgede 2 kişinin daha çığ altında kaldığının değerlendirildiğini ve ekiplerin bu yönde çalışma başlattığını anlatan Bilmez, “Söz konusu bölgede yoğun bir çalışma yürütülüyor. 2 kişiyi arayan arayan AFAD, UMKE ve diğer ekiplerin üzerine de çığ düştü. Yapılan çalışmalarda ekiplerdeki 25 kişi kurtarıldı ve hastanelere sevk edildi. Bölgeye çok sayıda yeni ekip takviye edildi” dedi.