Gündem

Cihangir İslam, AKP ve MHP'yi, FETÖ'nün siyasi ayağını çıkarmamakla suçladı

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili  Nazır Cihangir İslam konferansta yaptığı konuşmada çarpıcı açıklamalarda bulundu. İslam “16 yıldır başımızda olan bir iktidar var. Bugün geldiğimiz nokta, ekonomik, siyasi durumu görüyorsunuz. İnsanların bu ülkede kendini iyi hissetme hissiyatı, sizlerin gözü önünde oluyor. Diyorlar ki; 2002’de iş başına geldik, kişi başına gelir 3 bin dolardı, şuan 10 bin dolara çıkardık. Burada bizi yanıltan bir şey var. Ama sen bizim borcumuzu da 500 milyar dola çıkardın. Borçları, gelir hanesine yazıyorlar. 16 yılda sayıca artış gösteren en önemli kesimlerden biri de dolar milyonerleri. Adalet gitmiş, değeri yok.” dedi.

“FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞINI ORTAYA ÇIKARIN”

İktidara ‘FETÖ’nün siyasi ayağını ortaya çıkarın’ çağrısı yapan İslan “Meclise getiriyoruz; FETÖ’nün siyasi ayağını ortaya çıkaralım diyoruz, AK Parti ve MHP reddediyor. 15 Temmuz’da dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’ın kanaldaki çağrısının ardından sokağa çıkmıştım. Biz o gece sokaktaydık, bu yöneticiler neredeydi? Bunların üstü örtülü kalmaz, hakikatler bir şekilde açığa çıkar. 140 bin kişiyi işten attılar.  140 bin kişiyi neye dayanarak işten attın. Listeyi 1 günde nasıl hazırladın nerede hazırladın? Hukuk bizim asli meselelerimizdendir. İyi kötü işleyen bir hukuk düzeni, herhangi birinin keyfi hareketinden iyidir. Çünkü ıslah edebilirsiniz. Hukukun üstünlüğünde Cumhurbaşkanı ile vatandaşın eşit muamele görmesidir. Bu ülkede herkes hukuka uyana kadar mücadelemiz devem edecektir.” dedi.

“AKP PROTEZLİ BİR PARTİDİR”

İslam sözlerini şöyle sürdürdü “Mecliste 290 koltuk sayısına düştüler. AK Parti protezli bir partidir. MHP’nin desteğine ihtiyacı var. 27 Mayıs kanlı askeri darbeden sonra rahmetli Menderes’i idam ettiren acı günlerdi. Gelelim bu Cumhurbaşkanlığı seçimlerine. Bir takım isimler çıktı Abdullah Gül’ün aday olmasını istediler. Beline silah taktığımız Genelkurmay Başkanı ve Beştepe’nin sözcüsü helikopterle Abdullah Gül’ün yalısına giderek ziyaret ettiler. Arkadaş olabilirsiniz.”