Gündem

Çilingir Gizli Tanıktan FETÖ İtirafları

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ‘kaset’ iddianamesinde, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerine yönelik yürütülen operasyon çerçevesinde çilingir gizli tanık ‘kılıç’ ın ifadesine yer verildi.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın ve eski MHP’li yöneticilerin özel hayatlarıyla alakalı görüntülerin internet ortamına yayılmasından sonra FETÖ’cü Fethullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 171 şüpheli hakkında dava başlatıldı. Haklarında başlatılan davalar şu şekilde yer aldı;

“silahlı terör örgütü kurma ve yönetme”, “özel hayatın gizliliğini ihlal” gibi ve bunlarla birlikte 8 ayrı şuçtan dava başlatılıp, iddianame hazırlandı.

Çilingir Hizmeti Verdim

‘Kılıç’ adlı çilingir gizli tanık, FETÖ mensuplarının başta İstanbul ve Ankara’da olmak üzere birçok ilde kapı tamiri, kapı açma gibi bazı işlerde kendisini kullandıklarını belirttiği ifadesinde şunları açıkladı;

“Ankara’nın Kızılay Mithatpasa Koprusu’nun ayağının sağ tarafındaki yer, Cukurambar, Umitkoy Angora Evleri, Cankaya Turan Gunes Bulvarı, Cankaya Birlik Mahallesi Dogukent Caddesi civarı, Hosdere Caddesi, Batıkent’te Ozyuvam Sitesi civarında ve Harb-İs Sitesi, Maltepe GMK Bulvarı uzeri, Dikmen Mevlana Bulvarı, Kızılay’da bir sendika binası, Yenimahalle MIT Lojmanları yanında Tarım Bakanlıgı lojmanlarının arkası, Sentepe’de TOKI bloklarının arkası, Balgat MHP binasının sol çaprazı, Sincan Plevne Mahallesi, Çinçin Bağları gibi çok değişik yerlere benzer şekilde beni götürerek çilingir hizmeti aldılar. Ayrıca bir defa da Istanbul’a Bagdat Caddesi’ne götürdüler.”

Deniz Baykal’ın Evine De Gitmiş

Deniz Baykal’ın hedef seçilmesi üzerine ‘Kılıç’ Baykal’ın evine girmiş. Olay söyle gerçekleşiyor;

İddianameye göre, Deniz Baykal’ı hedef seçiliyor. Baykal’ın Ankara’daki konutuna böcek tabir edilen ses ve görüntü aktarmaya yarayan cihaz yerleştirilmek isteniliyor ve hazırlık yapılıyor. Ankara Istihbarat Sube Mudurlugu’nde gorevli supheliler Kaan Ozyiğit, Ozgur Türker, Mustafa Koparan, Selim Yasdıbaş ve Rustem Atik, gizli tanık “Kılıç”ın kilitli kapıyı açması üzerine Baykal’ın evine giriyor.

Bu çalışma sırasında çevre kontrolü yapan istihbarat görevlileri, sitenin güvenlik görevlilerinin binaya yaklaşmaları üzerine evdeki polisleri uyarırken, çalışma sonunda şüpheliller, Baykal’a ait adrese görüntü ve ses aktarma cihazı yerleştiriyor.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA