Gündem

Cimer Nedir? Nasıl Başvurulur?

BİMER Başbakanlık İletişim Merkezi vatandaşların sorun, öneri, şikayetlerini bildirebilmesi için hazırlanmış bir sistemdir. 

Aynı şekilde CİMER de vatandaşların sorun, öneri, istek, şikayet dileklerini iletebilmesi adına hazırlanmış bir sistem. Üstelik BİMER’e başvurup sonuç alamamış vatandaş CİMER’e başvurup dileklerini aynı şekilde dile getirebilir. 

Aslında CİMER, BİMER’in yetmediği durumlarda devreye girecek olan bir sistemdir. Ayrıca CİMER’in diğer amacı vatandaş ile cumhurbaşkanlığını iletişim halinde bulundurmaktır. Vatandaş dileklerini cumhurbaşkanlığına iletebilmektedir.
 
CİMER’e Nasıl Başvururum?
 
Şimdilik iki şekilde CİMER’e başvuru yapılıyor. 
 
Birincisi; cumhurbaşkanlığı resmi web sitesinde bulunan CİMER başvuru formunu doldurmaktır. Bu yolu seçecek iseniz siteye girip e posta adresini yazmanız ve dilek, görüşlerinizi paylaşmanız yeterlidir. Sonrasında CİMER sizden aldığı talebi ilgili makama iletip sorunu çözmeye çalışacaktır.
 
CİMER’e başvurmanın ikinci yolu ise;
 
E-devlet üzerinde bulunan ‘CUMHURBAŞKANINA YAZIN’ uygulaması sayesinde başvuru yapabilirsiniz. Yazdığınız metin CİMER’e gidecektir. Direkt olarak cumhurbaşkanına gitmeyecektir. Bunu belirtmekte fayda var. 
 
CİMER yakın zamanda BİMER kadar yaygınlaşıp, vatandaşların hepsinin kullandığı bir sistem olacaktır. 
 
Kamu haberleri, güncel, teknolojik, bilimsel ve daha birçok konudaki olaylardan haberdar olmak için her zaman ki gibi kamupersoneli.net sitesini takip edebilirsiniz. Dünya’yı avuçlara taşıyan telefonlarınıza, android uygulamamızı yüklemeniz takip etmekte fayda sağlayacaktır. 
 
Kamupersoneli.net | ANKARA

 

62 Yorum

  1. Türk insanına su ve otobüsler bir yıl bedava yapılsınki herkesin sürekli ihtiyaçları bunlar daha iyi olur.bir kaç defa bedava otobüste bende yolculuk yaptım.

  2. Bankalar geriye dönük on yıldır aldıkları kredi kart aidat bedellerini direk hesaplara ödesin ve bundan sonrada kredi kart aidat bedeli almasın.kredi kart aidat bedellerini alırken bankalar oraya,buraya gitmeden direk hesaplardan aldı.bizde oraya,buraya gitmeden direk hesaplara yatırsın bankalar.kredi kart aidat bedelleri alınmaması gerekiyorsa,oraya buraya gitmeye gerek olmaz zaten.alınmaması gereken kredi kart aidat bedellerini bankalar almıştır ve direk hesaplara yatırması gerekir.bununla ilgili kredi kart aidat bedelleri kanunları yapılması gerekirki bankalar direk hesaplara ödesin.çözün.

  3. Bankalardan kredi çekmiş,ödeyememiş,sonra taksitlere bölmüş ve taksitleri ödeniyor olan insanlar var.fakat kredi çekmişte ödeyemediğinden dolayı taksitlendirilirken fazlaca faizler yapılmış bankalar tarafından.insanlar taksitleri ödüyor ödüyor fakat faizlerden düşüyor ve gerçek borç bitmiyor ve bankalarda sürekli para kazanıyor faizlerle.insanlarda geçim sıkıntısı çekiyor,bankaların taksitlerini ödeyim diye.insanlar aç kalıyor,bankalarda faizlerden para kazanıyor.tanıdıklarım var bu durumda olan.garanti bankası,halkbak ve vakıfbankta bu durumda olan insanlar var.kredi çekmiş ve taksitle ödeyen insanların faizlerini silsin bankalar.insanların gerçek borçları bitsin.çözün.

  4. Tanıdığım insanlara bir yıldır bankaların kredi taksitlerini ödüyormusun diyorum.tanıdığımda diyorki ödüyorum faizlerden düşüyor diyor,birazda gerçek borç düşüyor diyor.bir yıldır hala faizlerden düşüyor.bu nasıl faizdi.bankalar yirmi milyar kredi verip,ödeyemedi diye on milyar faizmi yapıp ve toplam borcu otuz milyaramı çıkarıyor.garanti bankası,halkbank ve vakıfbankta bu durumda olan insanlar var.bankalar faizleri silsin,gerçek borç bitsin.çözün.

  5. Bankalar alacaklarını ekranda görüyorlarya,ekranda görüp faizleride kendileri silsin bankalar.alacakları için insanları arıyorlarya,insanları arasınlar,kredi çekenlere faizler indi,sizide düşük faizden taksitlendirelim diye.faizler silindi,borcunuz düştü diye insanları arasın bankalar.bankaların alacakları olunca arayabilen,faizler silindi diye arasın bankalar.insanlar ekranda gözüken faizler için oraya buraya gitmez.kredi çekenlerin geç ödedin diye taksitlendirmeleri ekranda var zaten.ekrandan faizleride silsinler.taksitlendirilmiş borç için oraya,buraya gidilmez,ekranda gözüküyor zaten.sadece faizleri silsin bankalar.faizler indirilecekse indirsin.bu durumuda insanlara bildirsin bankalar.önce silsinler faizleri yada düşürsünler,sonra insanlara bildirsinler bankalar.çözün.

  6. Bankalar kredi kartlarına ve kredi çekenlerin hesaplarına insanlara sormadan para ekleyebiliyor ve sonra bildiriyorlar yada hesap ekstrelere görüyoruz.kredi çekenlerin faizlerinide insanlara sormadan silsinler yada indirsinler sonra insanlara bildirsinler.yani bankalar insanların hesaplarına,insanlara sormadan para ekleyebiliyorlarsa,insanların hesaplarından insanlara sormadan faizleri silsinler.faiz silinmesine gelince insanlar oraya,buraya yada bankaya gidecekmiş.olmaz.bankalar faizleri silsin insanlara söylesin.insanların hesaplarına insanlara sormadan para eklerken ekleyen bankalar,faizlerin silinmesindede silebilir bankalar insanlara söyler.geçikmeyle taksitlendirilmiş borçları zaten ekranda görüyor bankalardan kredi çekmiş bu durumda olan tanıdıklarım var.aç kalıyorlar,banka faizlerini ödüyorlar.faizleri silsin bankalar.çözün.

  7. Yavuz sultan selim köprüsü açıldı.iyide oldu.anadolu yakasında gebze tarafında il kocaeli ilçe dilovası tepecik köyünü şehirleştirin.geniş geniş yollar yapın.parklar yapın.dört,beş katlı apartmanlar yapın.doğalgaz yapın.imar verinde mütahitler apartman yapsın.yani şehirleştirin.tanıdıklarımın yerleri var köy olduğundan sürekli durmak istiyorlarda duramıyorlar.bir gün didip köy olduğundan sürekli duramayıp istanbula dönüyorlar.ben sabah gittim,akşam istanbula döndüm.köy olunca sürekli yaşanmıyor.

  8. Bankalara dur deyin.kredi çekenlerin taksitlendirenlerin ödemeleri bayram gününe geldiğinden dolayı,bayramdan sonra arayıp faiz yapacaklarmış.taksitleri tatil günü ödeyemezye insanlar.aç kalıp banka taksitlerini ödediklerinden dolayı bayramdan öncede ödeyemiyorlarki insanlar.bankalarda aç kalan insanlara faiz yapacakmış.faiz yapacaklarına taksitlerle ödeyenlerden bu zamana kadar aldıkları faizleri direk silsin bankalarda borç zaten biter.halkbank,vakıfbank ve garanti bankası taksitlendirilmişlerde bu zamana kadar aldıkları faizleri direk silsin.ekranda görüyor bankalar bu taksitlendirilmiş insanları zaten,bu zamana kadar aldıkları faizleri direk silsinler kredi çekenlerin.insanlar oraya,buraya ve bankaya gitmeden direk silsin bu zamana kadar aldıkları faizleri taksitlendirilmişlerden.çözün.hemen çözün.

  9. İnsanlar kredi çekenlerin kredilerini şimdiki faiz oranlarına göre yapılandırsın istemiyoruzki.bunlar insanlara çözüm değil.bankaların taksitlendirilmiş ve şu anda taksitleri ödeyen insanları ekranda görünüyor ve bu zamana kadar aldıkları faizleri direk silsin diyoruz.insanlar aç,mağdur bankalardan.

  10. 01.09.2016 da 672 KHK ileaçığa alınmadan ihraç edildim.Hakkımdaki suçlamaları reddediyorum.Hayatım boyunca milli ,manevi değerlerine sıkı sıkı bağlı,vatansever bir öğrenci,öğretmen,anne ,eş ….vs olarak yaşadım,tüm samimiyetimle,içtenliğimle istirham ederim ki;beni ,aşık olduğum vatanımın kanunlarıyla,hukukuyla ,hakettiğim masumiyete,mesleğime,öğrencilerime,çocuklarımın kalbindeki ,gözündeki makamıma kavuşturun.Bizim başka vatanımız yok.Lütfen,,,

  11. Bn dul madurluyum cumhurbaskanim yardim elinizi banada uzatin lutfen ulasamiyorum bir turlu size nolur

  12. sn.cumhurbaşkanım ben 1997de SHÇEK kurumunun açtığı memurluk sınavını kazandım.malesef işe başlamadan ıptal oldu 28 şubat kararlarından dolayı.sızın hukumettekı donemde 2014 yılında çıkarılan yasayla 28şubatta mağdur olan ve memurluğu fes olanlar işine iade edılıp işe başladılar.SN CUMHURBAŞKANIM ben o donem koyde olduğum ve annemın yatalak olup kendısıne bakacak kımsesı olmadığından anneme bakıyordum ve halen bakıyorum ve hastane rapurları mevcuttur.ben 1971 doğumlu İHL mezunu, evlı 2 çocuklu öğrencıler, oturduğum ev kıra ,annem yatalaktır.çalışmasam ailem mağdur ve perışan haldeler bu yıl işkur aracıyla 6 aylık elazığ orman fıdanlıkta çalışıyorum bu ayın sonunda çıkışimız verlecektır ne yapacağımı bılmıyorum SN CUMHURBAŞKANIM KAZANDIĞIM ve çıkan kanundan haberım olmadığından sızlerden yardım etmenızı mağdurıyetımın gıderılmesını işeme iade edılmesını yatalak annem, ve öğrencı olan çocuklarım perışan ve mağdur olmaması ,kazandığım hakkımın ıade edılmesını yuce makamınıza arz eder

  13. kiraciyim para yetmiyor 3 cocuk destek istiyorum okul yardımı

  14. Bezmi Alem hastanesine fatihte dokuzuncu ayda hastanelere işçi alıyorlarmış diye form doldurdum.onikinci aya geldiğimiz halde olumlu yada olumsuz hiç cevap gelmedi.referans olarakta orada çalışanı forma yazdım.beş yıldan fazla hastane tecrübem var.hastane tecrübeli olduğum halde hiçmi ilgilenmediler.hemen çözün.

  15. Kıdem tazminatı fonu çıksın artık.bekle bekle neyi bekliyozki.2004 ile 2008 yıllarındaki alamadığım kıdem tazminatımı kıdem tazminatı fonundan almak istiyorum.çözün.hemen çözün.yazdıklarımın hepsinin olmasını bekliyorum.mağdurum.belli süre çalışmış yani altı yıl gibi olan ve ara vermiş ve şu anda işsiz olan insanlara en azından beş,altı ay maaş verin.bizimde ihtiyaçlarımız oluyor.çözün.

  16. bagkur olum aylıgını 5 yıldan daha aşagıya ındırsenız dul kadınlar magdur

  17. Çalışan annelere çocuk yardımı yapılacakmış.olmaz.Çalışmayan annelere çocuk yardımı yapılması gerekir.Çalışan anneler çalışıyor zaten,çocuklarının ihtiyaçlarını istediklerinden alırlar.Çalışmayan anneler çocuklarının ihtiyaçlarını istediklerinden alamaz.çalışan annelere çocuk yardımı yapılacaksa,çalışmayan annelerede çocuk yardımı yapılması gerekir.Çalışan annelerin çocukları önemlide,çalışmayan annelerin çocukları önemsizmiki.Çalışan yada çalışmayan bütün annelere çocuk yardımı yapılması çocukları bir yaşına gelene kadar gerekir.

  18. İstanbul'da tek başıma yaşıyorum kimsem yok asgari ucretle çalışıyorum fakat gücüm kalmadı. Cok caresizim nolur yardım edin ev sahibi evimden çık diyor çünkü daha fazla ucretle kiraya verecek.Butun hayatım alt üst oldu. Lütfen yardım edin

  19. benim engelli cocgum var onun tedavisi icin eşimin taynini mersine tapın ben yozgatta oturuyorum ne olur sesimi duyun engelli yavrum icin eşimin taynini yapın

  20. sayın cumhur başkanım 25 sene ve üstü bayanlara bankaya borçlandırarak emeklilik hakını getiri sizlerden reisim ricamızdır

  21. Marmara universide ogluma geri ödemesiz burs istiyorum evimiz arabamız hiç birşeyimiz yok ama nedense çıkmadı sizden rica ediyorum çok zorlanıyorum kaymakamlıkta senede birkere yardım veriyo yetmiyo

  22. Sayın cumhurbaşkanım ben işsizin babamdan ayrıyım evliyim iki çocuğum var evim yok devletin bize van depreminde bize gönderdiği konteyiner de kalıyorum sizden yardım istiyorum ALLAH yar ve yardımcınız olsun inşAllah AMİN

  23. Çimlere nasıl kayıt olunur lütfen yardımcı olurmusunuz

  24. Sayin Cumhurbaskanim Ben 5 Cocuk annesi evli bir bayanim elhamdulillah muslumanim TC vatandasiyim Erzincanliyim istanbul da yasiyorum benim sorunum yahova sahitleri denen musibetler bilakis 15 temmuz darbe girisiminden sonra azittilar faliyetlerini sisli bolgesinde ikamet ediyorum ve calisan bir hanimim her hafta ya cumartesi yada pazar gunleri mecidiyekoy de trump tover onune sisli de cevahir alis veris merkezi onune ve nisantasinda vali konagi caddesi no 32 onune stant kuruyorlar Bir bucuk yildir her gordugumde 155 arayip ihbar ediyorum Bazi polis memurlari isini guzel yapiyor bazilari ihbarimi degerlendirmiyor kanima dokunuyor cumhurbaskanim sehitlerimiz bu vatan bize Milli piyangodan cikmadi yahova sahitleri denen misyoner bir kadinla konustum sizin derdiniz Istanbul dimi dedim Evet kostantineyi geri istiyoruz dedi bana vizir vizir calisiyorlar genclere bedava kitap dagitiyorlar kafaya cekiyorlar ben vatanimi namus olarak goruyorum namus verilmez cumhurbaskanim hep gizli gizli ihbar ediyorum colugum cocugum var ama artik dayanamiyorum O standatekme atip onlari kovmak istiyorum Ama biliyorum basim belaya girecek sizden yardim istiyorum benim gucum yetmez Allah in izniyle Devletimiz halleder kustepe karakoluna girdim bu gun komsere danistim cimer yazdi verdi elime cumhurbaskanim bir numara verseniz Onlar oraya geldiginde ben arasam gerkeni yapsaniz ne olur zoruma gidiyor Allahima Emanet olun

  25. Selamın aleykum sayın cumhur başkanım ben iki çocuk annesi kirada işsizim bir asker annesiyim sizden ricam sabit bir is istiyorum cunki iki çocuğuyla yalnız kirada yasamaktayim ve çok zorlanıyorum

  26. Sayın cumhurbaşkanım işsizim iki çocuğum okuyor onları okutman için bize destek olun saygılarımla cumhurbaşkanım Allaha emanet olun

  27. Sayın cumhurbaşkanım benim kızımın eşi kızımın hastalığından saflığından yararlanarak kızımın üzerine şirket kurup kızımı 23 milyar borca sokup kacmıştır kızım pisikolojik tedavi görmektedir kızım şu an benim yanımda kalmatadır kızımın şu an borcundan dolayı sigortası kapalıdır kızımı şu an muayene ettiremiyorum evli göründüğü için benim sigortamdanda yararlanamıyor kızımın ilacları pahalı olduğu için alamıyorum. Sizden ricam cumhurbaşkanım bu borcun silinmesi kızımın tedavisinin devam etmesini. Benimde durumum iyi değil kiracıyım bana maddi manevi yardımlarınızı bekliyorum cok zor durumdayım

  28. Sayin cumhur baskanim ben kücukbas hayvancilikla uğrasiyorum burdur bucak susuzdan Hüseyin arı bizim oralar 25 sene oldu fidanlar büyüdü hala yasak ceza yaziyorlar muhtarimiz ilgilenmiyor ben kendim özürlü olarak ozel bir sirkette calișiyorum bizim muhtarimiz koyumuzle ilgilenmiyor bu muhtardan sikayetciyim bu gün ceza yazdilar lütfen rica ediyorum bir keșif yapip bizlere yardimci olsaniz muhtarimiz yardimci olmuyor

  29. Ben eski bir hukumlüyüm 31 ekimde tahliye oldum hala denetim görüyorum maddi olarak çok sıkıntı çekiyorum yanımda 12 yaşında bir kızım var nerye baş vurduysam hep geri cevrildim butun kapılar yuzume kapanıyor istedigim ev esyasi ama kimse vermiyor ibb 2 cekyat verdi 2 baza verdi ama ustunde yatacak yatak yok kizima oda istedim esenyurt belediyesi onayladi ama verdikleri sadece gardolap onuda daha vermediler kizimdan çok utaniyorum intaharin esigindeyim Allah askina yardim edin bu caresizlikten kurtarin mubarek gunlerin yuzu suyu hurmetine yalvaririm yardim edin nolur sadece sosyal hizmetlerden ilk defa para aldim ama aylik olarak vereceklermis yardim nolur benim icin deyil ama kizim icin yardim edin o daha cok kucuk bilmiyorki herseyde gozu kaliyor cok uzuluyor Allah askina yardim edin nolur piskolojik olarak bunalimdayim nolur yalvariyorum size anne olarak yalvariyorum cok caresizim

  30. Sayın cumhurbaşkanım eşim %97.ağır özürlü ama engelli maaşı alamıyoruz saygılarımla

  31. Nolursunuz dgs 0.5 kuralı kalksın lütfeeeeen lütfeen lutfeen

  32. Sayın cumhurbaşkanım bizleride düşünün biraz iş kurdan iş istiyoruz yardım edin lütfen bizlerede

  33. Hatay Samandağ Yeşil sokakta yağmur tahliye dere daraltıp inşaata verilmiş doğal afet e neden olabilir

  34. Trt genel müdürlüğü haber devlet dairesinde girmek istiyor

  35. Sayın cumhurbaskanim bu yılki lgs sonuclarina gore oglum istemedigi bi okula yerlestirildi.ve okumak istemiyor.oglumun cok basarili bir ogrenci.okul not ortalaması 92. Bulundugumuz ilde 2 tane anadolu lisesi var.not ortalamasi 80nin uzerinde olan ogrencilerin alınacagi soylendi.80nin altında bircok ogrenci bu okullara yerlestirildi fakat benim oglum 92 not ortalamasiyla endüstri meslek lisesine yerlestirildi.gitmek istemiyor.insan istemedigi bi okulda nasil ne kadar egitim alabilir.1.nakil tercihlerimizi yaptik ve 2 okul sectik onaylanmadi.kaydimiz hala endustri meslek okulunda lutfen cok cok rica ediyorum 8 yilini egitime fazlasiyla veren oglumun egitim aşkı ve gelecekten beklentileri umutları kırılmasın.geregini yapmanızı rica ediyorum bi anne olarak suan tek dilegim ve istegim cocugumun hayalleri.

  36. sayın başkanım tekrar hayırlı olsun üçel degirmençilik diye bir firma varbunun babası da chp den evrensekiz belediye başakanı duyumlarıma göre feto baylantısı varmış galiba ilginize

  37. osandım elinizden oya size ne destanlar göndermiştim hepsini kaldırıp attınız halbuki o destalar islah ediciydi kıymet bilmezler

  38. Sayın cumhurbaşkanımdan borsan ve land rover arabaların toplanmasını talep ediyorum sattıkları arabanın arkasında durmuyorlar sıfır araç diye aldığımız araç sürekli motor arza yapmasından çok uzgunum

  39. Meclis üyesi aday İbrahim Halil Kalkan olmak istiyorum Gaziantep Şehitkamil oy oranı yüzde 25 bin oyum var

  40. iyi akşamlar ben kronik cronh hastasıyım gittiğim hastane dokuz eylül üniversitesi izmir de ve ayın sekizinde endoskopi olcam ve hastane bunu karşılamıyor dedi benden 1.500 bin tl istedi bunu karsilicak kadar durumum yok sizden ricam bana yardımcı olurmusunuz teşekkür ederim

  41. altınovadaki arsamı ortamlardaki arsamı 600000 tl ye devlete satmak istiyorum

  42. 70 yaşımdayım ev almak istiyorum arsalarım karşılığı oğlum ve kızım kiradan kurtulsun ey Allahım sana sığındım

  43. Saygı değer reis imiz benim kızım bu yıl liseden mezun oldu ve gazi üniversitesi fen edebiyat fakültesi biyoloji bölümünü kazandı yurt çıkmadı bende mecburen özel yurda yazdırdım çocuklarımın geçimini ve eğitimini sağlamak için bir işyeri açtım ben eyt mağduruyum iş yerini hanımımın adına açtık 7 ay oldu esnaf ve sanatkarlar kredi kooperatifine kredi için başvurduk iki kefil ve ipotek istediler bankaya başvurduk red geldi ne yapacağımızı bilmiyoruz yüce adaletinizden ilgi ve yardım bekliyorum ilgilenip yardım edersenizde etmezsenizde Allah razı olsun yardımınıza ve ilginize muhtacız diğer çocuklarım biri lisede biri ilk okulda okuyor

  44. Sayin cumhur baskanim ben ilkokul mezunuyum ben uzmanlığa gitmek istiyorum ama almiyolar mecbur lise ve unuversite okumak gerekiyormus liseyi okuyupta kazanamayinca bir yeri mecburen uzmanliga yaziliyolar aslinda bunlari değilde bizim gibi köylü leri almanizi isterim

  45. Süleyman soylu ya hakaret dolu şiir yazan birini şikayet etmek istiyorum

  46. PYBS bu ay neden yatmıyor.buna bir sistem olması lazım.emegimizin karşılığı bu değil .lütfen.

  47. esnaf kefalet kredilerinede yapılandıma istiyoruz.herkes özde esnaf üvey evlatmı.

  48. CİMER e FETÖCÜLERİ şikayet ettim. CİMER dilekçemle ilgili işlem yapmadı ve adlı yargıya başvurmam gerektiği cevabını verdi.

  49. sayın tayip erdoğan sana son defa hitap edicem,,22570, nolu dosyayı bursa valiliğinden iste sana son sözüm hadiseyle otel odasında şikişmeye benzemez ülke yönetmek yada bursayı soyan o ,çoçugu ve fetöçülere dokunmaman sendemi fetöçüsün anlamına ğeliyor ,faruk çelik kah ,çoçuğu ve ekibi,

  50. TC.CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM MERKEZİ MAKAMINA
    Bir oğlum var isa türkmen 1999 doğumlu ankara altındağ mah. Ikamet etmekteyiz.Oglum 4 yildir eroin kullanmakta ve evde bize aileme sürekli şiddet uyguluyor eroin bulamadığı zaman hırsızlık ve baskalarina zarar veriyor biz defalarca karakola adliyeye tc savciligina saglik bakanlığına kaymakamlığa ve gerekli olan her yere basvurumuzu yaptik ve hic sonuc alamadık ve bizim hayati ve can güvenliğimiz oldukca tehlikede oğlumuz kendi rizasi ile tedavi olmak istemiyor ben babasi olarak sizden yardim etmenizi istiyorum kendim 65 yasindayim kalp hastasiyim ve felcliyim dayanilacak gücüm kalmadi oğlumun biran önce tedavi olmasini istiyorum evde bana ve esime kizlarima şiddet uyguluyor bicakla satirla bizden sürekli para istiyor maddu durumumuz iyi değil sizden yardim istiyoruz sesimizi duymanizi istiyoruz. Karakol ve polisler hicbirsey yapmiyorlar ilgilenmiyorlar yukarida belirtigim yerlerede defalarca gittim yardim istedim hiçbiri önemsemedi illaki biseylerin olması icin ölmemizmi gerekiyor oglum kriz gecirdigi zaman gözü hiçbir şeyi görmüyor lutfen sizden yardim etmenizi bize el uzatmanizi istiyorum saygilarimla.

  51. Sayın Cumhurbaşkanı Rabbim sizi başımıza eksik etmesin inşAllah sizi cok seviyoruz sizden ricam eşim Turgay ceryan için bir iş imkanı eşim 2hafta önce Typ den çıkarıldı eşimin yüzde 92 engeli var her işi yapamıyor çıktığını is çok iyidir en azından yapabiliyordu eşim ankilazon ,şeker. Kalp ve tansiyon hastası iki çocuğumuz var çok caresiziz ne olur bize bir isimkani gününün doldurmasi için çalışması lazım iskurdan başvuru yaptı Otel işi olduğunu söylediler yani sezonluk sayın Cumhurbaşkanı sizden yardimci olmanızı rica ediyorum saygilarmla

  52. Sayın cumhur başkanım önce Allaha sonra butun milletimizin dualarındasın sizi cok seviyorum ben mahkum eşiyim 4 tane cocuğum var eşimin mesleği mobilyacı krizden dolayı işi durdu….. gerkesiz ve kendisinin boyle bir ortamda arkdaş kurbanı gittiğinden emin olduğum için yazdim.. ve asla sabıka kaydi olmadiği eşim başkalrin cezsini eşim ben çocuklaŕim çekiyor bize yardimci olacak kimsemiz yok lütfen bize yardimci olmaniz ve af yasasını çikarilmasini arz edrm ben ve çocuklarim cok zor durumdayim çicuklarim bayramda babalarinı istiyor lütfen yardimci olun bize

  53. Syn cumhurbaşkanım eşim 10 yil once ameliyat olmus hâlâ kalintilari var calisamiyo ağır kaldiramiyo sabit bi yerde duramiyo ayakta duramiyo engeli var 2 çocuğum var maasta almiyo oglum okula gidiyo durumumuz iyi değil yardim edin

  54. İzmir karşıyaka nüfus dairesi işlerin baştan vatan taşıişlerini yapmıyorlar başlarıda müd yok şef yok nüfus müd inclenmesi gereği tarafımabilglenmesini arz ederim 05549940307

  55. İzmir karşıyaka nüfus dairesi işlerin baştan vatan taşıişlerini yapmıyorlar başlarıda müd yok şef yok nüfus müd inclenmesi gereği tarafımabilglenmesini arz ederim 05549940307

  56. İzmir nüfus müd karşıyaka vatantaşlara hakaret ederek başlarında savmak icinmesai icinde müd yokşef sorumlusuyok vatantaşa gerekenişlerin yapılıp bilgilerimin tarafıma bilgi verilmesi arz ederim 05549940307

  57. Slm sayın cumhurbaşkanım izmirden yazıyorum iş beğenmeyip daha fazla maaş için bi işi bırakıp başka bir işe torpil yolları ile giren çok kişi tanıyorum eşimden ayarıyım 1 yıldır işsiź lise mezunu biriyim kpss girdim öss sınavlarına girdim cocugumun babası vefat etti fakat ben cocugumu okutmak icin iş bulamiyorum yardımcı olurmusunuz… teşekkürler saygılarımla