Gündem

Çin'de yaşayan 32 Türk için tahliye başladı! ''Türkiye'de teyitli koronavirüs vakası yok!'

Pekin Büyükelçisi Emin Önen Çin’de yayılan koronavirüsü sonrası vatndaşların düşündü. Wuhan kentinde yaşayan 32 Türk vatandaşın tahliye işlemlerine başlandığını belirtti. Ülkede virüs nedeniyle ölenlerin sayısının 106’ya ulaştığını söyleyen Önen, “Vaka sayısı 6 bini geçti. 44 bin kişi karantinada. Wuhan bölgesinde özellikle karantina şartları uygulanıyor” dedi. Zorunlu olmadıkça Çin’e seyahat edilmemesi gerektiğini belirten Önen, Türkiye’de teyitli yeni tip koronavirüs vakası bulunmadığı da vurguladı.

Önen, yurda getirilecek vatandaşların sağlık durumlarının iyi olduğunun altını çizdi ve şöyle devam etti:

“Virüs tespit edilmedi. En kısa zamanda getireceğiz.  Çinli yetkililerle organize ediyoruz. Japonya vatandaşlarının bir kısmı ülkesine gönderildi. Ambulans uçak veya donanımlı uçakla Türkiye’ye getirilecek. Türkiye’ye getirilişlerinde belirli karantina şartları uygulanacak. Belirli prosedürler uygulanacak. Vatandaşlarımızla irtibat kuruyoruz. Bize yansıyan bilgimiz dahilinde olan bir Türk vatandaşında virüs yok.”

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, bakanlık ve Türkiye’nin Pekin Büyükelçiliğinin eyaletteki Türk vatandaşlarıyla düzenli temasta bulunduğu, vatandaşlara yönelik bilgilendirme ve yönlendirme yaptığı belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Çin’in Hubey eyaletindeki Wuhan şehrinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) türü salgın nedeniyle başta Wuhan olmak üzere Hubey eyaletindeki vatandaşlarımızın ve aile fertlerinin eyaletten tahliyelerini teminen çalışmalar başlatılmıştır. Bu çerçevede, Sağlık Bakanlığımız gerekli tüm hazırlıkları yapmıştır. Çin makamlarıyla da yakın temas yürütülmektedir.”