Gündem

Cinnet Getiren Askerden Karakola Saldırı: 3 Şehit, 3 Yaralı

Kula Jandarma Karakolu’nda bugün 03.30 sıralarında bir olay meydana geldi. Kimliği henüz belirlenemeyen ve askerlik görevini yapan bir er, yaşadığı bunalım sonucu otomatik piyade tüfeği ile koğuşta uyuyan arkadaşlarına ateş açtı. Olayda 3 asker şehit oldu, 3 askerde yaralandı.

Olayı gerçekleştiren er aynı tüfekle intihar etti. Çağırılan sağlık ekipleri tarafından yaralanan askerler ambulans ile Kula Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Manisa Valiliğinden Açıklama

Manisa Valiliği, Şehit olan askerler ve yaralanan askerler için açıklamada bulundu:

“İlimiz Kula İlçe Jandarma Komutanlığı’nda vatani görevini yapan bir jandarma erin kişisel nedenlerden kaynaklandığı düşünülen bir gerekçe ile 11.07.2017 tarihi saat 03:20’de askerlerin istirahatta bulunduğu bir anda koğuşu otomatik silahla taraması sonucu üç askerimiz şehit olmuş, üç askerimiz yaralanmıştır. Yaralı jandarma erlerin tedavileri Salihli Devlet Hastanesi’nde sürmekte olup şu anda hayati tehlikeleri yoktur. Birlikte görev yapan diğer askerlerimizin herhangi bir sağlık sorunu bulunmamaktadır. Olayı müteakiben fail jandarma er intihar etmek suretiyle hayatına son vermiştir. Olay ile ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Şehit ailelerine gerekli bildirimler yapıldıktan sonra şehit ve yaralı bilgileri kamuoyu ile paylaşılacaktır. Aziz milletimize ve kederli ailelere başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar temenni ederiz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum