Gündem

Çocuklara Yönelik Cinsel İstismarların Önlenmesi İçin TBMM 'de Araştırma Komisyonu Kuruldu

Başta Cinsel İstismar Olmak Üzere Çocuklara Yönelik Her Türlü İstismar Olaylarının Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Bir Meclis Araştırma Komisyonu Kurulmasına ilişkin Karar Resmi Gazete’nin 5 Mayıs 2016 tarihli sayısında yer aldı.

Son zamanlarda artan çocuklara yönelik istismar ( özellikle cinsel istismar) olaylarının araştırılması ve önlem alınması için TBMM harekete geçti ve komisyon kuruldu. Söz konusu 15 kişilik komisyon içerisinde 9 AK Parti milletvekili , 1 MHP , 1 HDP , 4 CHP Milletvekili bulunuyor. Cinsel İstismarların önlenmesine yönelik komisyonun Başkanlığı’nı AK Parti BARTIN Milletvekili Sn. Yılmaz Tunç yapacak. Komisyonun Başkanvekili AK Parti İSTANBUL milletvekili Fatma Benli, SözcülüğünüAK Parti İstanbul Milletvekili Erkan KANDEMİR, Katip’liğini ise AK Parti Ankara Milletvwekili Jülide Sarıeroğlu yapacak.

Bilindiği gibi son bir kaç yıl içerisinde özellikle okullarda çocuklara yönelik cinsel istismar olaylarında bir artış görülüyordu. Milli Eğitim Bakanı Sn. Nabi Avcı’ya da daha önce bir çok muhalefet milletvekili tarafından soru önergeleri sunulmuş, istismarları önlemekte aciz kaldığı iddia edilmişti.

Kamu haberleri, gündem haberleri, Son dakika gelişmeleri ve daha fazlası kamu personeli sitesinde.

Kamupersoneli.net | Ankara