Gündem

Contagion Filmi Gerçek mi Oluyor? Coronavirüsü, Contagion Filmine İlgiyi Artırdı!

Çin’de ortaya çıkan coronavirüsü ile ilgili olarak dünyanın değişik yerlerinden vaka haberleri gelmeye başladı. Türkiye ile birlikte dünya gündeminin en çok konuşulan konuları arasına giren coronavirüsü, Çin’den yayılan bir virüsü konu alan Contagion filmine ilgiyi artırdı. Contagion, en çok izlenen filmler arasına girdi.

ÇİN’DEN DÜNYAYA YAYILAN VİRÜS FİLMİ: CONTAGION

Temas yoluyla bulaşan, birkaç gün içinde öldüren, birkaç hafta içinde dünyaya yayılan, birkaç ay içinde büyük kayıplara sebep olan bir virüs. Amerikalı bir kadının Çin’den evine dönene kadar temas ettiği kişi ve nesnelerle hızla yayılan bir salgın. Bu kurmaca korkunç salgının anlatıldığı Contagion filmi gerçek mi oluyor? 2020 tarihli coronavirüsü, 2011 tarihli Contagion filmine ilgiyi artırdı.

Contagion Filmi Gerçek mi Oluyor? Coronavirüsü, Contagion Filmine İlgiyi Artırdı!

Soderbergh’in Matt Damon, Kate Winslet, Jude Law, Gwyneth Paltrow, Marion Cotillard, Laurence Fishburne gibi ünlü oyuncularla çektiği 2011 tarihli Contagion (Salgın) filmi bugün yeniden izleyicinin ilgi alanında. Çin’den gelen coronavirüsü ile ilgili haberler, Çin’den dünyaya yayılan virüs salgınını anlatan Contagion filmine ilgiyi artırdı.

BÖYLE ŞEYLER ORADA ZAMAN ZAMAN OLUR UMURSAMAZLIĞI!

Contagion (Salgın) filminde, “Böyle şeyler orada zaman zaman olur” diyerek Çin’de ortaya çıkan virüsü önemsemeyen Amerika’nın, kısa zamanda büyüyen salgını halktan saklaması eleştiriliyor. Usta yönetmen Steven Soderbergh, filmde virüs salgınının biyolojik terör olabileceğine de atıf yapıyor.

HİÇBİR SALGIN KORKU KADAR KOLAY YAYILMAZ!

Günümüz izleyicisine coronavirüsün yol açabilecekleri konusunda bir örnek ortaya koyan film, bir yandan da hiçbir salgının korku kadar kolay yayılamayacağı mesajını iletiyor. Filmde “Hastalanmanız için televizyon ya da internetteki bir dedikoduyla temas etmeniz yeter” deniyor.