Gündem

Corona salgını devam ederken pazarlarda adım atacak yer bulunamadı!

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de ki vaka sayıları hakkında yaptığı yorumlarda ‘’Şu anki şartlarda salgın kontrol altında’’ demişti. İstanbul Avcılar’da bulunan bir semt Pazar yerinden gelen görüntüler ise ‘’Hangi şartlar?’’ sorusunu akla getirdi.

AVM’LER ERKEN Mİ AÇILDI?

Bir taraftan evde kalın çağrıları yapılırken AVM’lerin açılması ile 1 milyonun üzerinde vatandaşın AVM’lere akın etmesi diğer taraftan, 4 günlük yasak ilan edilmesi ile insanların Pazar yerlerine akın etmesi alınan kararları sorgular nitelikte… İnsanlarımız mı daha sorumsuz davranıyor yoksa alınan kararlarda mı bir yanlışlık var? sorusuna yanıt veren bazı bilim kurulu üyeleri, hafta sonu yasakların hiçbir bilime dayandırılmadığını söylerken, alış veriş merkezlerinin de erken açıldığı kanısındalar.

Nitekim bugün Avcılar’da ki Pazar yerinde ki görüntüler, bazı alınması gereken karantina tedbirlerinin, vatandaşın inisiyatifine bırakılmayacağı yorumlarına hak verir cinsten. Ayrıca tüm uyarılara rağmen sosyal mesafe kuralının uygulanamadığı pazarda, yasak olduğu halde bazı kişilerin yine ürünleri elleriyle seçtiği görüldü.

PAZARCI DA İSYAN ETTİ

Meyve satan pazarcılardan biri, 35 yıldan bu yana burada bulunduklarını belirterek şunları söyledi:

Bugün pazar kalabalık. İnsanların hepsi burada. İnsanlar 4 günlük kısıtlama süresini evlerinde geçirecekleri için alışverişe gelmişler. Bu biraz yoğunluk teşkil etti.

Her şeyi devletten beklememek lazım. Sosyal mesafeyi insanların koruması lazım. Herkese bir zabıta, polis koymanın imkanı yok.

Havalar sıcak olduğu ve oruç olduğu için maskelerini takamayanlar da var. Herkesin maske ve sosyal mesafe kuralına uyması gerekiyor.