Gündem

Corona virüs bazı ülkelerde daha şiddetli ama gizliyorlar!

İran’da Tabiat Haftası kapsamında ofisinin bahçesine fidan diken Hamaney, ardından yaptığı konuşmada Corona virüse ilişkin açıklamada bulundu.

Corona virüsün birçok ülkeye yayıldığına işaret eden Hamaney, “Yetkililerimiz ilk günden bu yana durumu şeffaf bir şekilde açıkladı ve halkı bilgilendirdi. Corona virüs bazı ülkelerde daha şiddetli ve yaygın ama gizliyorlar.” ifadelerini kullandı.

RUHANİ: NEREDEYSE BÜTÜN ŞEHİRLERE YAYILDI

Reuters’ta yer verilen habere göre, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “Corona virüs ülkemizde neredeyse bütün şehirlere yayıldı. İran bu salgını minimum ölüm sayısı ile kısa zamanda yenecek” açıklamasında bulundu.

ÖLÜ SAYISI 92’YE ÇIKTI

İran Sağlık Bakanlığı, korona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 92’ye, vaka sayısının ise 2 bin 822’ye yükseldiğini açıkladı.

”BU KADAR BÜYÜTMEYELİM”

Halka, Corona virüsün önlenmesi için yetkililerin uyarılarını dikkate almaları çağrısı yapan Hamaney, “Meseleyi basit göstermek istemiyorum fakat o kadar da büyütmeyelim. Bu konu ülkede çok uzun sürmeyecek ve sona erecektir. Bu o kadar büyük bir bela değildir, bundan daha büyüğü de olmuştur.” değerlendirmesinde bulundu. 
Hamaney, Corona virüsle mücadele eden doktorlara, hemşirelere ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti.