Gündem

Corona virüs hastalığında öksürük ve ateşten daha önemli belirti belli oldu

İlk olarak 2019 yılı Aralık ayında ortaya çıkan corona virüsü kısa sürede tüm dünyada etkili oldu. Salgın nedeni ile dünya genelinde 1 milyon 322 binin üzerinde insan hayatını kaybetti, 54 milyonu aşkın insan ölümcül salgına yakalandı. İngiltere’de ise bu salgına ilişkin önemli bir araştırma yapıldı.

EN ÖNDEMLİ BELİRTİ KOKU KAYBI 

Corona virüsü salgınında önemli rakamlara ulaşıldığından dolayı belirtileri için önemli bir araştırma yapıldı. Bu araştırma kapsamında koku kaybının, ateş ve öksürüğe göre daha ciddi bir belirti olduğu olduğu ortaya çıkarken koku kaybı yaşayan vatandaşların diğer belirtilere göre daha fazla temkinli olması gerektiği ifade edildi.

Tat ve koku alma duyusunun geçici olarak kaybedilmesinin corona virüsü belirtisi olabileceğine dair veriler ise Nisan ayında gündeme gelmeye başlamıştı. Mayıs ayında ise resmi olarak corona virüsü belirtisi listesine girmişti.

Bu doğrultuda mevcut kılavuzlara göre, tat veya koku duyusunda kayba uğrayan kişilerin kendilerini karantinaya alması ve test yaptırması gerekiyor.