Gündem

Corona virüsü kapsamında o karara uymayanlar dikkat: Hakkınızda arama emri çıkartılabilir!

Salgının yayılmaması için alınan önlemlere her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Sağlık Bakanlığı’nın yapmış olduğu testlerde pozitif sonucu çıkan vakalar, hastanelerde, yurtdışından gelen vatandaşlar da yurtlarda karantina altına alınıyor. Ancak 14 gün karantina kuralına uymayıp, bulunduğu yerlerden ayrılan vatandaşlara artık arama kararı çıkartılabilecek. Kaçanlar, yakalandığında da gözaltına alınabilecek.

GBT SORGULANACAK

Karantina uygulamasında kaçan vatandaşlar, “Salgın hastalık yayma” suçundan gözaltına alınacak ve haklarında adli işlem başlatılacak. Aynı zamanda firari olan kişiler Cumhuriyet Savcılığı ve mülki idare amirinin vermiş olduğu talimata göre “Aranan – kayıp şahıs” listesine de eklenebilecek. Kaçan kişilerin bütün bilgileri sisteme işlenecek. GBT sorularında da “Aranıyor” ibaresi yer alacak.

Corona virüsü kapsamında o karara uymayanlar dikkat: Hakkınızda arama emri çıkartılabilir!

İLK İSİM BELLİ OLDU

Karantinadan kaçan vatandaşların haklarında adli işlem başlatılacak. Bu karar kapsamında listeye ilk giren isim belirlendi. Ümraniye’de karantinadan kaçan 21 yaşındaki kadın, arama listesine girdi. Kişinin durumu, ”Aranıyor” olarak ifade edilirken, suçlandığı konu ise “Salgın hastalık yayma” oldu.